8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Agriculturii îl vede pe Orban unica soluție pentru refacerea coaliției de...

Ministrul Agriculturii îl vede pe Orban unica soluție pentru refacerea coaliției de guvernare

Refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din România, susţine ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros.

“Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban! Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţara noastră este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban. Pentru prima dată în ultimele 9 luni, am discutat cu premierul Florin Cîţu la telefon. M-a sunat el. M-a rugat să revin asupra demisiei, pentru o perioadă scurtă, cu argumentul că nu există nici o altă soluţie în acest moment”, a scris, pe Facebook, Adrian Oros.

El afirmă că întotdeauna a tratat cu seriozitate responsabilităţile publice care i-au revenit, “cu atât mai mult onoranta poziţie de ministru în Guvernul României”.
“Niciodată nu am fugit de responsabilitate, nici atunci când ar fi fost comod să am un exit, nici acum când criza politică se adânceşte. Am crezut că, după demisia mea, va fi numit rapid cineva care să gestioneze activitatea în minister. Nu este normal ca programele derulate de către MADR în acestă perioadă să fie inutil afectate de criza politică generată în mod cu totul gratuit de aventurieri politici şi de oameni iresponsabili. Sper ca în curând sa se instaleze un guvern cu puteri depline. Eu rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola”, a mai scris vineri seara, pe reţeaua de socializare, ministrul interimar Adrian Oros.

Acesta a anunţat vineri că va reveni asupra demisiei pe care a depus-o în data de 28 septembrie pentru a nu provoca disfuncţionalităţi în sistem, iar activitatea din domeniu să continue “fără şocuri inutile”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă