13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Iohannis nu numește un premier, dar convoacă noul Parlament. Negocierile cu partidele continuă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni seară, că în acest moment „nu sunt îndeplinite condițiile pentru desemnarea unui nou premier”, ceea ce înseamnă că, potrivit declarației șefului statului,  negocierile cu partidele parlamentare, pe acest subiect, trebuie să continue. 

Președintele Iohannis nu a precizat cât timp vor mai dura aceste negocieri dar programul pentru ziua de luni, 14 decembrie, s-a încheiat.

Pe de altă parte, șeful statului a precizat că, întrucât noua componență a Parlamentului este acum stabilită, el convoacă noul Parlament în ziua de luni, 21 decembrie 2020.

„Săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”, a precizat președintele Iohannis.

Ca număr de mandate, ordinea formațiunilor din Parlament este PSD, PNL, USR – PLUS, AUR și UDMR. De asemenea, vor avea parlamentari și minoritățile naționale – altele decât cea maghiară (aceasta fiind reprezentată de UDMR).

Luni, în prima zi a consultărilor de la Palatul Cotroceni, patru formațiuni politice – PSD, PNL, USR – PLUS și AUR au venit cu câte o propunere de premier. Aparent, cele mai mari șanse în fața președintelui Iohannis le-ar fi avut candidatul PNL, Florin Cîțu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă