15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ieșire ridicolă a premierului Cîțu după braconararea ursului Arthur: Nu era cel mai mare

„Se pare că nu toate informațiile sunt corecte din spațiul public (sic!) și aici n-aș vrea să comentez ceva ce nu este corect. Se pare că nu este cel mai mare urs”, a spus premierul Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri, când i s-a cerut să comenteze situația.

Dezvăluirea cu privire la uciderea ursului a fost făcută de organizația Agent Green. 

Se pare că prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în România în luna martie, și, contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, susține asociația Agent Green într-un material postat pe site-ul propriu.

În schimb, prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta.

„Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Emanuel von und zu Liechtenstein este membru al monarhiei din Liechtenstein și deține un castel în Austria, în orașul Riegersburg, situat în regiunea austriacă Stiria. Presa din Austria a preluat deja informațiile privind braconarea ursului Arthur. 

Prințul Emanuel Liechtenstein, fotografiat în castelul său din Riegersburg. Foto: Facebook

Ultima oră
Pe aceeași temă