18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăGuvernul minoritar USR se stabilește astăzi

Guvernul minoritar USR se stabilește astăzi

Guvernul minoritar USR se stabilește astăzi iar mâine, 18 octombrie, premierul Cioloș va merge în Parlament.

USR are 80 de senatori și deputați. Pentru ca formula Guvernului să fie aprobată în plenul Parlamentului, e nevoie de cel puțin 234 de voturi favorabile. Deocamdată niciun alt partid nu a anunțat că este dispus să voteze în Parlament un guvern minoritar USR.

Dacă Dacian Cioloș, în calitate de premier desemnat, nu va obține votul Parlamentului pentru miniștrii propuși, președintele Iohannis va alege un alt premier. Una dintre ipoteze este că șeful statului dorește să-l propună din nou pe Florin Cîțu ca șef al Guvernului. Cîțu este președintele PNL dar continuă să-și dorească și postul de premier.

Acum șase zile, delegația PNL care a fost la consultările de la Cotroceni nu i-a făcut oficial șefului statului nicio propunere de premier. Totuși, cei mai mulți dintre liderii PNL l-ar dori premier tot pe Florin Cîțu. Există și un grup minoritar în PNL care l-ar dori premier pe Ludovic Orban.

Guvernul minoritar USR se stabilește astăzi

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat că are două variante în curs de negociere cu PNL și cu UDMR.

„Sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau, dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament”, explica, acum trei zile, Dacian Cioloș.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii plătesc cel mai scump curent electric din Europa

Eurostat-ul a dat decisiva: Românii plătesc pentru gospodăriile lor cel mai scump curent electric din Europa, raportat la puterea de cumpărare, adică după metodologia...

Numărul locurilor de muncă vacante este în creștere. În ce domenii este nevoie mare de angajați

În trimestrul I 2022, numărul locurilor de muncă vacante a fost 47,3 mii, în creştere cu 1,7 mii față de trimestrul anterior, arată datele Institului Național...

Explozie într-un bloc din Ploiești

Panică în această dimineață în Ploiești. Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unei explozii urmată de un incendiu într-un bloc din Ploiești. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă