3.4 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăGuvernul minoritar USR se stabilește astăzi

Guvernul minoritar USR se stabilește astăzi

Guvernul minoritar USR se stabilește astăzi iar mâine, 18 octombrie, premierul Cioloș va merge în Parlament.

USR are 80 de senatori și deputați. Pentru ca formula Guvernului să fie aprobată în plenul Parlamentului, e nevoie de cel puțin 234 de voturi favorabile. Deocamdată niciun alt partid nu a anunțat că este dispus să voteze în Parlament un guvern minoritar USR.

Dacă Dacian Cioloș, în calitate de premier desemnat, nu va obține votul Parlamentului pentru miniștrii propuși, președintele Iohannis va alege un alt premier. Una dintre ipoteze este că șeful statului dorește să-l propună din nou pe Florin Cîțu ca șef al Guvernului. Cîțu este președintele PNL dar continuă să-și dorească și postul de premier.

Acum șase zile, delegația PNL care a fost la consultările de la Cotroceni nu i-a făcut oficial șefului statului nicio propunere de premier. Totuși, cei mai mulți dintre liderii PNL l-ar dori premier tot pe Florin Cîțu. Există și un grup minoritar în PNL care l-ar dori premier pe Ludovic Orban.

Guvernul minoritar USR se stabilește astăzi

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat că are două variante în curs de negociere cu PNL și cu UDMR.

„Sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau, dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament”, explica, acum trei zile, Dacian Cioloș.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

SUA susțin că au probe care arată că Rusia ia în calcul acțiuni agresive asupra Ucrainei

SUA susțin că au probe care arată că Rusia ia în calcul acțiuni agresive asupra Ucrainei. Oficialii americani au promis că vor răspunde unor...

SUA acuză China că a vrut distrugerea economică a Australiei

SUA aruncă vina pe China pentru faptul că ar fi vrut distrugerea economiei Australiei. China a încercat "să distrugă" Australia din punct de vedere economic,...

OMS recomandă evitarea călătoriilor pentru persoanele peste 60 de ani

OMS a recomandat persoanelor cu vârsta peste 60 de ani să evite călătoriile în străinătate. De asemenea, specialiștii trag un semnal de alarmă și...
Ultima oră
Pe aceeași temă