11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Cioloș poate propune un guvern minoritar, doar cu miniștri USR

Cioloș poate propune un guvern minoritar, doar cu miniștri USR, a anunțat liderul USR. Întrebat de jurnaliști cum vede ideea unui guvern minoritar, Dacian Cioloș a răspuns „Nu excludem”.

Negocierile continuă între liderii USR, PNL și UDMR. Premierul propus, Dacian Cioloș, așteaptă un răspuns din partea liderilor PNL și UDMR. Varianta ideală pentru Cioloș ar fi să reușească refacerea Coaliției de guvernare, PNL – USR – UDMR. În caz contrar, o altă variantă ar fi ca Guvernul să fie format doar din miniștri USR, dar Guvernul să fie susținut în Parlament de PNL și de UDMR.

Cioloș poate propune un guvern minoritar

„Sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau, dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament”, a explicat Cioloș.

O ședință a conducerii USR este programată duminică, după discuțiile la vârf cu PNL și UDMR. După cum se știe, Florin Cîțu își dorește în continuare funcția de premier, deși delegația PNL care a fost luni la consultările de la Cotroceni nu i-a făcut oficial șefului statului nicio propunere de premier.

Duminică, 17 octombrie, ar urma să fie decisă o posibilă formulă de Guvern.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă