15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăGuvernul Cioloș a fost respins. Premierul desemnat: „Cîțu e o non-soluție”

Guvernul Cioloș a fost respins. Premierul desemnat: „Cîțu e o non-soluție”

Guvernul Cioloș a fost respins, miercuri, în Parlament, cu 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Președintele Klaus Iohannis urmeză să convoace noi consultări cu partidele.

Guvernul propus de Dacian Cioloș nu a primit votul de încredere în Parlament, însă acest lucru nu este deloc o surpriză. Nici un partid politic nu a declarat că va susține acest Executiv monocolor. Ce se va întâmpla de acum încolo?

Conform Regulamentului activităţilor comune ale celor două Camere, în cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa Preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru, scrie news.ro

Guvernul Cioloș, respins. Premierul desemnat a dat primele declarații
Dacian Cioloș a declarat că așteaptă ca partidele să fie responsabile și să vină cu soluții pentru ieșirea României din criză

Guvernul Cioloș, respins. Primele declarații ale premierului desemnat

„Rămânem în continuare cu această responsabiltate”.

„Florin Cîțu e o non-soluție”.

„Important este cqa și celelalte forțe politice să-și asume responsabilitatea”.

„Parlamentarii au respins singura soluție pe care o aveau”.

„Nu am vazut asumare până acum, sper să o văd de acum încolo”.

„USR un partid pragmatic. Propunem soluții, dar și discutăm soluții”.

„Președintele trebuie să facă o propunere de premier.

„E mai mult de o lună pierdută. De la moțiune și până acum a trecut mai bine de o lună de zile. timp în care cei care au prelungit această criză nu au venit cu nici o soluție.

Guvernul Cioloș, respins. Marcel Ciolacu a votat împotrivă
Marcel Ciolacu,liderul PSD, a votat împotriva Cabinetului Cioloș

„PNL și PSD nu au venit până acum cu o soluție.

„Vedem promisiuni doar pe Facebook”.

„Nu vreau să comentez speculații, pe facebook sau pe surse”.

„Așteptăm pe ceilalți să vină cu adevăratele soluții pe care să le discutăm”.

„Cred că cei care au criticat până acum de pe bancă, au tat pe margine, ar trebui să-și asume responsabilitatea”

„Obiectivul nostru a fost să refacem Coaliția”.

„Vedem după ce avem cu adevărat propuneri pe masă…începe să discutăm”

Florin Cîțu: „Soluția este un nou guvern format în jurul PNL

Iată care au fost primele declarații ale liderului PNL, Florin Cîțu:

„Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.

Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infectări și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice.

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare.

PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, a scris Cîțu pe Facebook.

Sursa foto: INQUAM MEDIA/GEORGE CĂLIN

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă