14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Guvernul a aprobat forma finală a proiectului de buget

Proiectul legii bugetului de stat va fi transmis în Parlament cel mai probabil marţi. Președinții celor două camere vor urma să decidă calendarul adoptării acestuia în Legislativ. Cel mai probabil votul final se va da săptămâna viitoare.

„Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a Legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament”, a precizat Orban, luni, la Parlament.

Tot în şedinţa de luni, Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, aprobate prin HG 1.850/2006, care permite plata salariilor restante minerilor de la CH Hunedoara care au protestat timp de mai multe zile prin blocarea în subteran la minele Lupeni şi Lonea.

Ultima oră
Pe aceeași temă