25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Dezbatere asupra moțiunii împotriva lui Voiculescu. Coaliția acuză PSD pentru situația din sănătate

Moțiunea PSD „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor” este semnată de 109 deputaţi social-democraţi. AUR a anunțat deja, prin vocea liderului George Simion, că va vota moțiunea iniţiată de PSD şi vor vota orice moţiune împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Chiar dacă e adoptată, moțiunea nu duce la demiterea ministrului.

Deputatul liberal Cristian Băcanu a anunţat că parlamentarii PNL nu votează moţiunea pe Sănătate depusă de PSD, care este de un cinism patologic, și a acuzat acest partid de situația din sănătate.

„Mă gândesc la domnul Adrian Streinu Cercel, de asemenea parlamentar PSD. Adrian Streinu Cercel este cel care acum un an de zile afirma cu nonşalanţă că problema virusului COVID-19 este doar un punctişor pe harta Chinei, că e puţin probabil ca acea problemă să ne afecteze pe noi. Între timp au murit în întreaga lume peste 2,4 milioane de oameni, iar în România au murit peste 20.000 de cetăţeni din cauza acestui punctişor. (…) De altfel trebuie spus că domnul Streinu Cercel este cel care a condus Spitalul ‘Matei Balş’ timp de aproape 20 de ani, de altfel a condus până în 28 decembrie 2020, cu o lună înainte de incendiul care v-a determinat pe dumneavoastră, domnilor PSD-işti, să depuneţi moţiunea simplă pe Sănătate. (…) Mă întreb nu PSD este oare vinovat că unora dintre români le este teamă să meargă la spital? Nu PSD-ul ar trebui să fie astăzi în banca acuzaţiilor, şi nu un ministru care nu are nici măcar două luni de la învestire? Doar PSD este vinovat pentru starea în care se află sistemul sanitar românesc”, a susţinut Băcanu.

La rândul său, ministrul Vlad Voiculescu a declarat luni că autorul „direct” al „dezastrului” din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD și „mafia pesedistă”. „Cred că autorii acestei moţiuni i-au greşit numele, iar ea s-ar putea numi mai bine ‘Vlad Voiculescu – un pericol pentru mafia din Sănătate’. Apropo de autori, moţiunea fost scrisă de un domn care patru ani a fost secretarul de stat din MS responsabil pentru spitale, respectiv consilierul domnului Nicolae Bănicioiu. Vorbim despre echipa de la MS care a promovat minciuna: ‘Avem de toate’. (…) Mi se cere să-mi asum răspunderea pentru ceva ce s-a întâmplat într-un spital condus aproape 30 de ani de colegul dumneavoastră, de colegul celor care au iniţiat această moţiune, de domnul doctor Adrian Streinu Cercel. Într-un oraş condus în ultimii 12 ani de zile de colegii tot ai dumneavoastră: domnul Oprescu, doamna Firea”, a susţinut Voiculescu, la dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor!”, iniţiată de 109 deputaţi PSD.

Ultima oră
Pe aceeași temă