35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăDaniel Fenechiu ține socoteala filialelor pro-Cîțu. Ce zice de PNL Bihor

Daniel Fenechiu ține socoteala filialelor pro-Cîțu. Ce zice de PNL Bihor

Poziționarea PNL Bihor de partea lui Ludovic Orban în perspectiva Congresului din 25 septembrie nu este extrem de relevantă în momentul de față, declară senatorul liberal Daniel Fenechiu. El spune că 37 de filiale îl susțin pe Cîțu.

Daniel Fenechiu susține la RFI că „există posibilitatea ca și moțiunea lui Florin Cîțu să fie susținută” și afirmă că „victoria lui Florin la alegerile din 25 va fi una la o diferență semnificativă”.

Senatorul liberal spune câte filiale îl susțin în prezent pe Florin Cîțu în vederea Congresului PNL: „Din cunoștințele mele, în momentul de față, circa 37 de filiale îl susțin pe Florin Cîțu (…). Cred că în momentul de față trendul în PNL este cât se poate de evident, Florin Cîțu are indiscutabil prima șansă și cred că victoria lui Florin la alegerile din 25 va fi una la o diferență semnificativă”.

PNL Bihor a decis, după o perioadă de nehotărâre, să îl susțină pe Ludovic Orban la alegerile din partid.

Întrebat cât contează acest sprijin al filialei conduse de Ilie Bolojan, unul dintre liderii influenți din partid, senatorul a răspuns: „Fără îndoială, domnul Ilie Bolojan este unul din liderii extrem de importanți ai PNL, extrem de recunoscut și apreciat la nivel național și nu numai în interiorul PNL-ului. Da, contează, e vorba de aproape 200 de voturi, din care e posibil ca o mare parte să meargă către Ludovic Orban. PNL Bihor a luat decizia să-l susțină, e un fel de a spune, pentru că decizia organizației a fost de a lăsa la latitudinea fiecărui membru cu cine să voteze și au aprobat susținerea moțiunii domnului Orban. Același lucru vor discuta despre moțiunea lui Florin Cîțu ceva mai târziu și există posibilitatea ca și moțiunea lui Florin Cîțu să fie susținută, astfel încât delegații PNL Bihor să poată să voteze conform propriei conștiințe și propriei opțiuni cu cine doresc ei. Nu cred că este în momentul de față extrem de relevantă poziționarea PNL Bihor, repet, inclusiv datorită faptului că președintele Ilie Bolojan a anunțat că delegații la Congres sunt liberi să voteze conform propriei opțiuni”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Președintele indonezian sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei

Președintele indonezian este la Kiev unde sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei, în încercarea de a debloca exporturile de cereale ucrainene, de care țara...

Macron: UE va trebui să găsească rute alternative pentru livrarea de cereale din Ucraina

Uniunea Europeană (UE) trebuie să găsească mai multe rute alternative pentru transportul de cereale din Ucraina, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron la summitul...

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă