31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăPoliticăCriza politicăLudovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier: "Este o cacialma"

Ludovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier: „Este o cacialma”

Ludovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier, susținând că această decizie a președintelui Iohannis „este o cacialma”.

Ludovic Orban, președintele demisionar al Camerei Deputaților, a exprimat această opinie marți. Cu o zi înainte, președintele Iohannis anunțase că-l propune ca premier pe Dacian Cioloș, președintele USR.

Cioloș „nu are nicio șansă să formeze un guvern”, a susținut, marți, Ludovic Orban. În opinia acestuia, desemnarea ca premier a lui Cioloș „va adânci ruptura dintre PNL și USR”. PNL a anunțat deja că Dacian Cioloș, dacă a fost propus premier, trebuie să caute susținere în primul rând la PSD și la AUR. Această idee ar fi justificată de faptul că USR, PSD și AUR au votat împreună moțiunea de cenzură.

Prin victoria moțiunii de cenzură lansată de PSD, guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis. Ar fi urmat moțiunea de cenzură pe care o pregătea USR dar ea n-a mai avut obiect.

Ludovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier

„Intenția lui Florin Cîțu și probabil și a lui Klaus Iohannis este probabil de a consuma prima desemnare cu altă persoană decât cea propusă de PNL (…). Se ascunde dorința ca, la a doua desemnare, să fie desemnat ca premier Florin Cîțu”, a argumentat Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...
Ultima oră
Pe aceeași temă