3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăLudovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier: "Este o cacialma"

Ludovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier: „Este o cacialma”

Ludovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier, susținând că această decizie a președintelui Iohannis „este o cacialma”.

Ludovic Orban, președintele demisionar al Camerei Deputaților, a exprimat această opinie marți. Cu o zi înainte, președintele Iohannis anunțase că-l propune ca premier pe Dacian Cioloș, președintele USR.

Cioloș „nu are nicio șansă să formeze un guvern”, a susținut, marți, Ludovic Orban. În opinia acestuia, desemnarea ca premier a lui Cioloș „va adânci ruptura dintre PNL și USR”. PNL a anunțat deja că Dacian Cioloș, dacă a fost propus premier, trebuie să caute susținere în primul rând la PSD și la AUR. Această idee ar fi justificată de faptul că USR, PSD și AUR au votat împreună moțiunea de cenzură.

Prin victoria moțiunii de cenzură lansată de PSD, guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis. Ar fi urmat moțiunea de cenzură pe care o pregătea USR dar ea n-a mai avut obiect.

Ludovic Orban comentează desemnarea lui Cioloș ca premier

„Intenția lui Florin Cîțu și probabil și a lui Klaus Iohannis este probabil de a consuma prima desemnare cu altă persoană decât cea propusă de PNL (…). Se ascunde dorința ca, la a doua desemnare, să fie desemnat ca premier Florin Cîțu”, a argumentat Orban.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă