10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Aurescu nu are încredere în Rusia. Ce a afirmat recent

La întâlnirea cu ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Slovacia, Ivan Korčok, ministrul Afacerilor Externe român, Bogdan Aurescu, a spus că s-a discutat și despre relația dintre Uniunea Europeană și Rusia.

De altfel, în data de 22 februarie, la Bruxelles, relația UE – Rusia va fi discutată în cadrul Consiliului Afaceri Externe.

„Cu această ocazie, vom discuta despre întregul context care s-a creat, în ultima perioadă, în relația dintre Uniunea Europeană și Rusia. După cum cunoașteți, România a condamnat reținerea, la întoarcerea în Rusia, a opozantului politic Alexei Navalnîi, apoi condamnarea acestuia”, spune Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe român afirmă că s-a observat „modul în care a fost organizată vizita Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate al Uniunii Europene, domnul Borrell, modul în care a fost organizată conferința de presă care a urmat discuțiilor de la Moscova, inclusiv expulzările de diplomați europeni care au avut loc în timpul acelei vizite”.

Aurescu spune că, având toate aceste chestiuni clare, poziția Rusiei față de UE a fost conturată.

„Toate aceste aspecte ne arată că Rusia este mai degrabă angajată pe o poziție de confruntare cu Uniunea Europeană, decât pe o poziție de deschidere. Și vom aborda toate aceste aspecte în cursul discuțiilor noastre de luni, din cadrul Consiliului Afaceri Externe, pentru a trage concluziile care se impun și pentru a lua măsurile care sunt necesare”, afirmă Bogdan Aurescu.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă