0.9 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăPoliticăAu început audierile miniștrilor Guvernului Cioloș. Cătălin Drulă a primit aviz pozitiv...

Au început audierile miniștrilor Guvernului Cioloș. Cătălin Drulă a primit aviz pozitiv dintr-o eroare

Au început audierile miniștrilor cabinetului Cioloș în comisiile parlamentare de specialitate, marți, la ora 10.00. Primii care au intrat în ședință sunt Iulia Popovici, Ministrul Culturii, și Tudor Pop, Ministrul Tineretului şi Sportului.

UPDATE. Ora 19.45. Stelian Ion și Dragoș Pâslaru au fost și eu respinși în urma audierilor. De asemenea, Oana Țoiu, propusă pentru Ministerul Muncii și Protecției Sociale a primit, marţi, aviz nefavorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE. Ora 18.45. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mihai Goțiu, a primit aviz negativ din partea comsiilor de specialitate.

UPDATE. Ora 16.00. Ionuţ Moşteanu a primit și el aviz negativ pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. S-au înregistrat 10 voturi „pentru”, 14 „împotrivă” şi 16 abţineri. Nici Claudiu Năsui nu a trecut de comisii. El a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Economiei, Mediului de Afaceri şi Turismului. S-au înregistrat 13 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 11 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE. Ora 15.00. Încep audierile lui Dragoş Pîslaru – Ministrul Finanțelor, Mihai Goţiu – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Stelian Cristian Ion – Ministrul Justiției.

UPDATE. Ora 14.25. Cristina Prună a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Energiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 14 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” şi 16 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE. Ora 14.15. Cristian Ghinea a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 13 voturi „împotrivă”, 7 voturi „pentru” şi 8 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ghinea a ieșit de la audieri. iată, potrivit G4media, care au fost principalele sale declarații:

  • Am încercat și sper că am reușit să țin PNRR departe de segmentul politic.
  • Am reușit să avem un plan bun, apreciat de Comisia Europeană. E o reușită a echipei.
  • Suntem la o rată de contractare de peste 50% din fondurile puse la dispoziție. Trebuie făcute eforturi până în 2023.
  • Anul viitor pot să intre în țară 3,6 miliarde de euro doar din autoritățile de management de la MIPE.
  • Al doilea ”râu” este deschiderea POR viitoare. Am pus în programul de guvernare pentru prima dată în spațiul public momentul în care vom trimite POR către comisie: 15 decembrie 2021 pentru incluziune și demnitate, educație, regionale (8 programe), asistență tehnică și transport. La 1 martie 2022 urmează dezvoltare durabilă, tranziție justă și digitalizare. La 15 decembrie îmi propun să trimitem cele trei ITI.

UPDATE. Ora 14.05. A început audierea lui Ionuț Moșteanu, propus pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. A început și audierea lui Claudiu Iulius Gavril Nasui – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

CITEȘTE ȘI: Primele reacții USR la decapitarea miniștrilor în comisii

UPDATE. Ora 13:15 Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, propus pentru Ministerul de Interne în Guvernul Cioloș, a fost, de asemenea, respins la votul din comisii. Au fost 19 voturi „pentru” un aviz negativ, 13 abțineri și 5 voturi „împotrivă”.

UPDATE. Ora 13.00 Cătălin Drulă este al șaselea ministru audiat. La votul privind avizul negativ Drulă a primit 8 voturi împotrivă, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ. Prin urmare, Drulă este singurul ministru la care nu s-a întocmit majoritate pentru aviz negativ până acum. La audieri a intrat Cătălin Ghinea.

UPDATE. Ora 12.15. Dan Barna primește și el un vot negativ în comisii. Dan Barna a primit 20 de voturi împotrivă, 4 abțineri și 11 voturi pentru. Este al cincilea aviz negativ consecutiv primit de miniștri USR în comisiile de specialitate.

UPDATE. Ora 12.00. Monica Berescu primește și ea aviz negativ. La fel și Nicu Fălcoi, propunerea pentru Ministerul Apărării. La audieri a intrat Cătălin Drulă.

UPDATE. Ora 11.10. Dan Barna este audiat în comisia pentru Afaceri Externe.

UPDATE. 11.05. Au început audierile Monicăi Berescu, propunerea pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

UPDATE. ORA 11.00. Comisiile de specialitate au fost dat primele două avize negative pentru Tudor Pop, ministru propus la Minsterul Sportului și pentru Iulia Popovici, propusă la Cultură.

Tudor Pop, candidat propus de prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş, a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, scrie Agerpres. În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Pop a primit 9 voturi pentru şi 12 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 4 abţineri. La audieri a asistat pentru scurt timp şi prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş.

Iulia Popovici a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 9 voturi ‘împotriva’ numirii ca ministru, 4 voturi „pentru” şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Miniștrii propuși să facă parte din Guvernul condus de liderul USR, Dacian Cioloș, au la dispoziție, cu câteva excepții, o oră pentru a răspunde la întrebări și pentru a-și prezenta programul.

Dacian Cioloș este prezent la audierea miniștrilor.

Știre în curs de actualizare

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă