14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăPoliticăAnul 2024 este "anul marilor confruntări politice și electorale". Se pregătește Ciucă...

Anul 2024 este “anul marilor confruntări politice și electorale”. Se pregătește Ciucă pentru Președinția României?

Premierul Ciucă este candidat unic la funcția de președinte PNL și există indicii că ar putea fi candidatul PNL la Președinția României.

PNL se pregătește pentru anul 2024, care este “anul marilor confruntări politice și electorale”. Acest anunț a fost făcut, duminică, de Lucian Bode, secretarul general al PNL. Anunțul a fost făcut la Congresul Extraordinar al PNL, în care va fi ales președintele partidului. Singurul candidat la această funcție în partid este premierul Nicolae Ciucă.

UPDATE 13.00 Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, a fost întrebat de jurnaliști dacă Nicolae Ciucă va fi și candidatul PNL la alegerile din anul 2024 pentru Președinția României. “Cu siguranță partidul trebuie să dea un candidat”, a răspuns Flutur. Altfel spus, el nici n-a confirmat nici n-a infirmat ideea candidaturii lui Ciucă la funcția de șef al statului.

După cum se știe, în anul 2024 expiră mandatul de șef al statului al președintelui Klaus Iohannis. Acesta este la al doilea mandat, adică ultimul.

După ce pierde funcția de premier, președintele PNL candidează la Președinția României

Prin urmare, din anunțul lui Bode, ar reieși că PNL îl pregătește pe Ciucă drept candidat la funcția supremă în stat, în anul 2024. Acest lucru este plauzibil inclusiv pentru faptul că mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă ar expira în anul 2023. În acel an, conform înțelegerii din Coaliția de guvernare, funcția de premier o va prelua PSD.

Lucian Bode este ministru de Interne și este un colaborator apropiat al premierului Ciucă. În plus, Bode a devenit “numărul doi” în PNL, întrucât a devenit secretar general, în locul lui Dan Vîlceanu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...
Ultima oră
Pe aceeași temă