18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalPoliția sud-africană încearcă să elucideze tragedia din club, unde 21 de tineri...

Poliția sud-africană încearcă să elucideze tragedia din club, unde 21 de tineri au murit în circumstanțe necunoscute

În pub-ul East London din orașul sud-african, 21 de adolescenți au murit în circumstanțe inexplicabile.

O echipă de criminaliști a cercetat locul de la Enyobeni Tavern pentru a încerca să înțeleagă ce s-a întâmplat cu exactitate, scrie BBC.

Nu existau răni vizibile pe corpurile celor decedați, au declarat autoritățile.

Unii au spus că victimele au fost otrăvite, dar acest lucru nu este confirmat.

Consiliul pentru băuturi alcoolice din Africa de Sud a declarat că proprietarii tavernei vor fi acuzați penal după ce ar fi încălcat acordurile de licență.

Unii membri ai familiilor victimelor s-au adunat la tavernă pentru a încerca să afle ultimele vești.

Printre aceștia se număra și Xolile Malangeni.

CITEȘTE ȘI – Cel puțin 20 de persoane au fost decedat într-un club de noapte din Africa de Sud. Cauza este încă necunoscută

Fiica sa în vârstă de 17 ani, Sinako, s-a furișat de acasă sâmbătă seara, dar nu s-a mai întors.

“Ea m-a iubit întotdeauna și a avut grijă de mine când eram bolnavă”, a declarat tatăl ei pentru BBC cu lacrimi în ochi.

Cel mai tânăr dintre cei care au murit avea 13 ani, iar cel mai în vârstă avea 17 ani, potrivit ministrului poliției, Bheki Cele – dar o listă detaliată a victimelor nu a fost încă prezentată.

Vârsta minimă pentru consumul de alcool în Africa de Sud este de 18 ani, așa că nu ar fi trebuit să li se permită accesul.

Taverna, o clădire cu două etaje, se află în mijlocul unor proprietăți rezidențiale într-o zonă dens populată din orășelul Scenery Park din East London.

Aceasta a fost în centrul multor scandaluri. Locuitorii din zonă s-au plâns anterior la poliție în legătură cu zgomotul și cu orele târzii de deschidere.

Nu este clar de ce au fost atât de mulți tineri acolo sâmbătă seara. Proprietarul a fost citat în presa locală spunând că au venit să sărbătorească sfârșitul examenelor școlare.

Două dintre victime au murit fie în drum spre spital, fie la spital, dar celelalte 19 au murit chiar în interiorul localului.

Acestea au fost găsite prăbușite peste mese sau pe podea.

Managerul tavernei, Promise Matinise, a declarat pentru BBC că a văzut oamenii prăbușindu-se unul după altul. La început a presupus că au leșinat pentru că au băut prea mult, iar apoi și-a dat seama că unii dintre ei nu mai respirau.

Mai devreme, a spus el, bodyguarzii s-au luptat să controleze mulțimea mare care intrase în local.

Vorbind duminică, Oscar Mabuyane, premierul provinciei East Cape, unde a avut loc tragedia, nu a dat posibile motive pentru aceste decese, dar a condamnat “consumul nelimitat de alcool”.

Vizitând locul faptei, el a declarat: “Nu poți să faci comerț în mijlocul societății în acest fel și să crezi că tinerii nu vor experimenta”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă