5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliția oprește un protestatar care aleargă spre președintele Franței

Poliția oprește un protestatar care aleargă spre președintele Franței

Videoclipul de pe rețelele de socializare arată poliția abordând un protestatar care a alergat spre președintele Franței Emmanuel Macron miercuri (12 aprilie), când acesta a sosit în campusul științific al Universității din Amsterdam.

Este a doua oară când președintele este vizat de protestatari în timpul vizitei sale de stat de două zile în Țările de Jos.

Acest lucru se întâmplă deoarece furia împotriva unei reforme nepopulare a pensiilor din Franța l-a ajuns pe Macron și în timpul vizitei sale de stat de două zile în Țările de Jos.

Marți, protestatarii au întrerupt un discurs pe care îl ținea la Institutul Nexus.

Protestatarii perturbă un discurs al lui Macron de la Haga

Protestatarii au întrerupt marți (11 aprilie) începutul unui discurs al președintelui francez Emmanuel Macron la Haga – în timpul unei vizite de stat de două zile în Țările de Jos – întrebând „unde este democrația franceză?”

Macron s-a confruntat cu mai multe săptămâni de proteste tensionate acasă împotriva unei legi a pensiilor care va amâna vârsta la care francezii se pot pensiona, potrivit Reuters.

„ Unde este democrația franceză? Când am pierdut-o?” a strigat un bărbat în public, la Institutul Nexus. Au strigat și alții, fie despre schimbările climatice, fie despre reforma pensiilor.

Protestatarii au ajuns să perturbe un discurs al lui Macron de la Haga, cerându-i socoteală pentru reprimarea protestelor de acasă

După ce protestatarii au fost expulzați din locație, Macron a continuat să-și țină discursul.

„ Există locuri în care te poți purta cu violență, dar tocmai acestea sunt locuri în care aceste tipuri de expresii sunt interzise”, a spus el, adăugând că dezbaterea socială a fost „foarte importantă”, dar că această conferință nu a fost locul pentru a protesta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă