12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialPoliția Locală București și ADP Sector 1 au demolat 10 construcții provizorii...

Poliția Locală București și ADP Sector 1 au demolat 10 construcții provizorii de lemn

Poliția Locală a Capitalei şi ADP Sector 1 au demolat 10 construcții provizorii de lemn, amplasate abuziv pe Strada Tache Ionescu din centrul Bucureştiului, aproape de Piaţa Romană, a anunţat, miercuri seara, primarul general Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, construcţiile ridicate fără autorizaţie acum mai mulţi ani erau amplasate în faţa fostei case a lui Tache Ionescu, acum monument istoric, conform agerpres.ro.

“Fiind vorba de o zonă protejată, construcţiile provizorii (inclusiv chioşcuri) erau interzise, dar legea a fost ignorată. Vom recupera cheltuielile cu demolarea de la proprietarul construcţiilor demolate”, a scris primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

„Construcțiile ilegale reprezintă cea mai mare furăciune din istoria Bucureștiului”, a declarat primarul Nicușor Dan, în aprilie 2021, la intrarea în sediul DNA.

Poliția Locală a demolat miercuri 10 construcții provizorii, dar acțiunea era vizată de Nicușor Dan de multă vreme

El a depus mai multe documente pentru a susține o plângere mai veche în care îi acuză pe fostul arhitect-șef al Capitalei și pe fostul primar Gabriela Firea că au transformat spațiul verde în spațiu construibil. Nicușor Dan susține că în ultimii 15 ani au fost construite ilegal în București 20.000 de clădiri care au sufocat oraşul, conform stirileprotv.ro.

Nicușor Dan a revenit joi la DNA pentru o plângere veche de doi ani.

Atunci era preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiului, acum este primarul Capitalei. Susţine că mai multe spaţii verzi din sectorul 3 ar fi fost transformate de vechea conducere a primăriei în spaţii construibile. Procurorii au vrut să vadă ce dovezi are.

Nicușor Dan îi acuză pe fostul arhitect-şef al Capitalei, care a fost şi arhitect la Primăria sectorului 3, dar şi pe fostul primar Gabriela Firea de faptul că au permis să se construiască ilegal, în special în zone verzi.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă