10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Tihomir Ivanov Ivanchev, 37 de ani, domiciliat în vestul Londrei, a fost arestat pe 7 februarie în cadrul unei anchete desfăşurate de unitatea antiteroristă a Poliţiei Metropolitane din Londra.

El a fost arestat preventiv şi urmează să se prezinte miercuri în faţa tribunalului din Westminster.

Bulgarul este acuzat de “conspiraţie pentru a colecta informaţii destinate a fi direct sau indirect utile unui inamic, cu un scop prejudiciabil securităţii şi intereselor statului”.

În cadrul aceleiaşi anchete, cinci persoane au fost deja inculpate pentru spionaj. Procesul lor este programat să înceapă în octombrie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă