21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăPoliticăPNL va găzdui congresul Partidului Popular European. Cancelarul Nehammer al Austriei ar...

PNL va găzdui congresul Partidului Popular European. Cancelarul Nehammer al Austriei ar veni în România. Alți oaspeți pot fi Ursula von der Leyen și Roberta Metsola

Congresul din anul 2024 al Partidului Popular European se va desfășura la București iar organizarea în România a acestui eveniment va fi realizată de PNL.

Această decizie a Partidului Popular European a fost anunțată de președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, la data de 5 septembrie 2023. Adunarea Politică a PPE a luat această decizie la Bruxelles, în dimineața zilei de 5 septembrie.

“Decizia Partidului Popular European de a organiza următorul său congres, din 2024, la București, este una care consolidează poziția României pe harta politicii internaționale. Prin aducerea în țara noastră a lucrărilor celui mai important for de decizie a principalului partid european, popularii trimit un mesaj de susținere pentru această parte a continentului care a făcut eforturi deosebite în contextul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina.

Partidul Național Liberal va organiza lucrările acestui important eveniment politic. Decizia PPE de a alege Bucureștiul pentru cea mai relevantă reuniune a organizației dinaintea alegerilor europarlamentare arată încrederea de care se bucură PNL și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene.

Mulțumim conducerii Partidului Popular European pentru încrederea pe care ne-o acordă și sunt convins că organizarea Congresului PPE de la București din 2024 se va ridica la înălțimea așteptărilor. Este un eveniment la care vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, între care vor fi toți șefii de state, de guverne, precum și președinții de partide din partea PPE”, a anunțat Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe internet.

PPE este un partid european de centru – dreapta. Președintele PPE este Manfred Weber (Germania). Din România, la PPE sunt afiliate mai multe formațiuni politice: PNL, UDMR și PMP.

Printre membrii din alte țări afiliați la PPE se numără Partidul Popular Austriac (ÖVP). Liderul ÖVP este, în prezent, cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Dacă Nehammer va mai fi lider al ÖVP în anul 2024, el va veni, aproape cu certitudine, în România. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, ar putea veni și ele la București.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă