18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăPoliticăCriza politicăPNL și-a flexibilizat mandatul de negociere cu celelalte partide

PNL și-a flexibilizat mandatul de negociere cu celelalte partide

Conducerea PNL a votat, marți seară, în ședința BPN de la Parlament, cu doar două abțineri, pentru a „flexibiliza” mandatul negocierilor astfel încât liberalii să accepte intrarea USR sau PSD la guvernare.

Florin Cîțu a anunțat, după ședința PNL, că PNL a luat decizia de a flexibiliza mandatul de negociere cu celelalte partide parlamentare, criticând, în același timp, formațiunile politice pentru lipsa unei flexibilizări din partea lor. Întrebat dacă se consideră vinovat pentru criza politică, a arătat spre USR.

Liberalii au stabilit, marți, și componența echipei de negociatori pentru formarea unui Guvern cu PSD sau cu USR, spun surse din partid.

Echipa este formată din Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

PNL are mandatul flexibil, dar vrea premier tot liberal

Negocierile se vor purta cu un nume de premier de la PNL.

Vom merge cu propunerea ca premierul să fie de la PNL” a spus Florin Cîțu.

”Premierul este desemnat de președintele României și vom discuta și acest lucru” a răspuns Florin Cîțu, întrebat dacă crede că el, ca prim-ministru desemnat, ar putea strânge o majoritate parlamentară.

Întrebat dacă se consideră vinovat de criză, Cîțu a răspuns: „Am fost ales, dacă se dorește o terapie de grup este binevenită. Criza politică a fost… avem un partid care a plecat de la guvenare, care a semnat o moțiune cu AUR. PNL a fost la guvernare și guvernează”, conform realitatea.net.

Referitor la o alegere între USR și PSD, Florin Cîțu a spus: „Mandatul e foarte clar, discutăm și cu USR și cu PSD. Sunt peste tot probleme, ce e important e că vrem, suntem gata să rezolvăm această criză. Tot PNL face un pas înainte, ia o decizie de a flexibiliza și de a discuta. Vom reveni în BPN și în funcție de ce se negociază se va lua o decizie. Nu avem o discuție despre premier. Azi am flexibilizat două decizii. La negocieri vom merge ca premierul să fie al PNL, după care vom discuta detalii”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tom Cruise, la Cannes: „Fac filme pentru marele ecran” – VIDEO

Tom Cruise, starul filmului Top Gun, a spus că este adeptul filmelor de marile ecrane. Declarația a fost suținută în timpul unui masterclass care...

Rusia, acuzată la ONU că foloseşte foamea ca armă de război

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat Rusia că folosește blocada exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. „Prin blocarea porturilor...

Soluția magistraților timișoreni: Dominic Fritz face angajări ilegale

Primarul Timișoarei este învins a doua oară în instanță de către membrii sindicatului din Primărie. A încercat, prin fel de fel de vicleșuguri, să...
Ultima oră
Pe aceeași temă