18.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomePoliticăPMP și PNL vor fuziona. Diaconescu: „E fals!”. Cîțu: „Asta e!”

PMP și PNL vor fuziona. Diaconescu: „E fals!”. Cîțu: „Asta e!”

PMP și PNL vor fuziona, iar cele două partide se pare că au stabilit deja un calendar privind acest proces. Cu toate acestea, Cristian Diaconescu, președințele Mișcării Populare, a declarat că este o informație falsă. Cîțu, în schimb, a spus că discuțiile se află la început, în faza negocierilor.

PNL vrea, PMP nu se lasă. Parcă asistăm la o cerere în căsătorie. Liberalii vor fuziunea cu PMP, iar acesta din urmă ar vrea, dar nu se cade să accepte din prima.

Biroul Executiv (BEx) al PNL a decis, vineri, demararea discuţiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbţie, potrivit unor surse liberale. De asemenea, liberalii au stabilit și o echipă de negociere pentru aceste discuţii. 

În ceea ce privește PMP, partidul va decide sâmbătă, în forurile statutare, dacă va fuziona cu PNL, după ce au primit invitația din partea liberalilor, au spus sursele, scrie Agerpres.

PMP și PNL vor fuziona. Cristian Diaconescu: „E fals!”

Pe de altă parte, într-un mesaj publicat pe Facebook, președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL. El a declarat că ”știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”.

Cîțu, replică pentru Diaconescu: „Perfect! Atunci asta e!”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri că există „doar negocieri” cu Partidul Mişcarea Populară (PMP) cu privire la o posibilă fuziune. “Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a precizat el la Palatul Parlamentului, întrebat care ar fi miza unei fuziuni cu PMP. Însă, când a aflat ce declarații a făcut Diaconescu Cîțu s-a îmbufnat și a spus “Perfect. Atunci, asta e”.

PNL poftește și la ALDE

PNL a fuzionat în anul 2014 cu PDL. În acel moment, Traian Băsescu nu era membru al partidului condus de Vasile Blaga.

Partidul condus de Cristian Diaconescu numără în prezent 2300 de consilieri. PMP împreună cu PNL dispun de același număr de consilieri locali în Consiliul General al Municipiului București dar și în sectoare. De asemenea, în PNL ar urma să intre 50 de primari.

Potrivit surselor G4Media, PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu. Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîțu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Era mai bună moțiunea de cenzură

 „Există democraţie în România şi mă bucură acest lucru. Cât timp sunt o persoană publică, voi face tot ce ţine de mine să...

Era mai bună moțiunea de cenzură

 „Există democraţie în România şi mă bucură acest lucru. Cât timp sunt o persoană publică, voi face tot ce ţine de mine să...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies