18.5 C
Bucharest
Saturday, 27 May 2023
HomeȘtirile zileiPMP exclude o alianță cu PSD, potrivit lui Cristian Diaconescu

PMP exclude o alianță cu PSD, potrivit lui Cristian Diaconescu

PMP exclude o alianță cu PSD, potrivit președintelui partidului, Cristian Diaconescu. De asemenea, Diaconescu a precuzat că USR nu a contactat Partidul Mișcarea Populară.

“O să vă spun raţiunile pentru care împreună cu cei de la PNL am pus bazele unui dialog în ideea de a ne coordona. Să privim la scena politică. Sunt 2.200 de aleşi locali ai PMP şi cam 50 de primari. Aceşti oameni, există aşteptări ca ei să promoveze o serie de politici publice, investiţii, în zonele în care au fost aleşi. Este clar că atitudinea faţă de cei din aceeaşi familie politică de dreapta reprezintă o întrebare permanentă pe care dânşii o primesc şi întreabă şi ei la centru. PMP încotro? La dreapta şi, în orice caz, nu la stânga. (…) Este exclusă o alianţă cu PSD”, a declarat Cristian Diaconescu, într-o emisiune la Prima Tv.

Cristian Diaconescu a adăugat că, în cazul în care dialogul cu PNL va continua, trebuie discutat despre proiectele pe care PMP le-a depus în Parlament şi care nu au fost dezbătute, amintind printre acestea legea sănătăţii şi cea “anti-clan”, propunerea privind alegerile locale în două tururi de scrutin, relatează Agerpres.

Diaconescu a spus că, atât timp cât va fi preşedintele PMP, acest partid va rămâne “de sine stătător”.

“Este greu să rezişti în afara Parlamentului şi să îţi promovezi şi politicile în acelaşi timp. (…) USR nici măcar nu ne-a contactat să ne dea bună ziua. AUR a trimis o scrisoare la mai multe partide, am discutat cu George Simion, discut cu absolut toată lumea. Am stabilit că ideea poate să fie ceva la care să se lucreze, dar există nişte condiţii, cel puţin din punctul nostru de vedere, preliminare, pe care AUR trebuie să le îndeplinească dacă vrea să aibă dialog cu noi, altfel nu se poate. Orice reprezintă extremism, anti-europenism, politici care merg împotriva sensului, aşa cum vedem noi, legat de combaterea pandemiei, agresivitate fără proiect pozitiv în spate, dacă se renunţă la aceste atitudini ale acestui partid poate exista posibilitatea unui dialog. Deocamdată, însă, un anume filorusism pe care nu l-am văzut contestat cu mare fermitate, un radicalism ieftin într-un moment în care România se află în criză fac imposibilă în acest moment orice cooperare”, a declarat liderul PMP.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite
00:01:19

VIDEO: SUA acuză două persoane de mituire a Fiscului

Doi locuitori din Los Angeles au fost acuzați că au acționat în cadrul unui plan condus de Beijing care viza practicanții din SUA ai...

Startup-ul tehnologic din Ucraina apelează la drone militare

Startup-ul tehnologic din Ucraina a trecut la drone militare după domeniul tehnologic pe care l-a lăsat momentan deoparte. Eugene Nayshtetik și colegii săi au părăsit...

NATO îndeamnă Kosovo să reducă tensiunile izbucnite vineri cu Serbia

NATO a cerut sâmbătă Kosovo să reducă tensiunile cu Serbia, la o zi după ce reprezentanți ai guvernului au intrat în clădirile municipale pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă