6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeȘtirile zileiPloaia a stricat deschiderea sezonului de schi la Straja

Ploaia a stricat deschiderea sezonului de schi la Straja

Ploaia a stricat deschiderea sezonului de schi la Straja, programată să aibă loc pe 1 Decembrie. Vremea nefavorabilă şi ploaia au distrus o parte din stratul de zăpadă pregătit de administratorii pârtiilor încă de la jumătatea lunii noiembrie.

“Am pornit tunurile de zăpadă artificială încă din 18 noiembrie şi pe pârtii s-a adunat un strat de aproximativ 20 de centimetri. Din păcate, la începutul acestei săptămâni, luni, a plouat foarte mult, iar stratul de zăpadă a fost compromis. Pe unele pârtii sunt porţiuni în care zăpada a fost spulberată de vântul puternic”, a declarat, pentru Agerpres, administratorul Emil Părău.

Acesta a menţionat că în cursul zilei de miercuri a nins uşor, însă vântul a bătut cu putere şi a spulberat zăpada din mai multe locuri.

Dacă temperaturile se vor menţine negative şi vântul se va domoli, atunci administratorii pârtiilor vor putea porni 20 de tunuri de zăpadă pentru refacerea mai multor zone de schi. În acest fel, sâmbătă sau duminică ar fi posibil să se schieze pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, a menţionat Părău.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă