18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialPlătim mai mult pentru buchetele de 1 și 8 martie

Plătim mai mult pentru buchetele de 1 și 8 martie

Încă puțin până sosește primăvara, perioadă pe care o dedicăm mamelor, prietenelor, tuturor femeilor din viața noastră.

Florile sunt deja pregătite în depozite, dar trebuie să fim atenți la buget. Fie că decidem să suplimentăm bugetul pentru a ne răsfăța cu buchete bogate și parfumate, fie că alegem să ajustăm lista de achiziții, fiecare fir de floare este prețios. Anul acesta, pentru sărbătorile de 1 și 8 martie, cele mai căutate flori sunt lalelele, zambilele și freziile, aducând un strop de culoare și prospețime în casele și viețile noastre.

Cu prețuri cuprinse între 7 și 8 lei pe fir, aceste flori își așteaptă deja cumpărătorii în florării, pregătite să încânte privirile și sufletele celor care le vor primi ca simbol al afecțiunii și prețuirii. Astfel, chiar și în mijlocul cotidianului agitat, primăvara vine să ne aducă un moment de frumusețe și bucurie prin farmecul simplu și inconfundabil al florilor.

Administratorii depozitelor spun ca au făcut comenzi mai mici. Florile aduse majoritar din Olanda sunt cu 30 % mai scumpe când vine vorba de cele de primăvară și cu 40% în cazul trandafirilor, notează observatornews.

“Se caută tot mai mult florile mici, frezii lalele, astea care sunt mai ieftine, garoafe chiar, nu se mai caută florile scumpe – trandafirii, crinii, orhideea. Dacă florăriile nu comandă, clar că eu nu pot să comand mai mult decât aş putea vinde”, spune Andrada Ungureanu, administrator depozit flori, pentru sursa citată.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă