13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPiața San Marco din Veneția a fost inundată în timpul sezonului apelor...

Piața San Marco din Veneția a fost inundată în timpul sezonului apelor mari

Faimoasă în toată lumea, piața San Marco din Veneția a fost parțial inundată miercuri (28 septembrie) în timpul sezonului apelor mari.

La aproximativ 3,3 picioare (1 metru), nivelul crescut al mării, de la ora 12.45 a.m. (10:45 GMT), nu era totuși suficient de mare pentru a activa barierele Mose împotriva inundațiilor, care au fost lansate pentru a proteja orașul fragil, de acestea, în timpul așa-numitei „acqua alta” sau apă mare, potrivit Reuters.

Piața San Marco din Veneția a fost inundată după o combinație de mai mulți factori în timpul sezonului apelor mari

Inundațiile de la Veneția sunt cauzate de o combinație de factori, exacerbați de schimbările climatice – de la creșterea nivelului mării și maree neobișnuit de înalte, până la tasarea terenului care a făcut ca nivelul solului orașului să se scufunde.

Veneția a activat sistemul de protecție împotriva inundațiilor

Autoritățile din Veneția au activat sistemul MOSE de protecție împotriva inundațiilor. Orașul se confruntă cu furtuni și vânturi puternice.

Primarul din Veneția a activat sistemul de protecție împotriva inundațiilor
Primarul Luigi Brugnaro a anunțat activarea sistemului având în vedere raportul primit de la hidrologi. Potrivit acestora, nivelul apei ar putea să crească până miercuri seară cu peste 1.4 metri. Meteorologii au anunțat ploi abundente și noi furtuni pentru zilele de miercuri şi joi. De asemenea, autoritățile se așteaptă ca vineri să apară inundații.

Sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor MOSE, denumit după profetul Moise, a fost realizat pentru a proteja Veneția în fața creşterii nivelului apei în urma furtunilor. Acesta este format din 78 de bariere pe care municipalitatea din Veneţia poate să le ridice în faţa a trei intrări în oraş. A edvenit operațional în 2020.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

Marcel Ciolacu, promisiune la AmCham CEO Business Forum: Nu mărim taxele!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă