26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalVeneția a activat sistemul de protecție împotriva inundațiilor

Veneția a activat sistemul de protecție împotriva inundațiilor

Autoritățile din Veneția au activat sistemul MOSE de protecție împotriva inundațiilor. Orașul se confruntă cu furtuni și vânturi puternice.

Primarul din Veneția a activat sistemul de protecție împotriva inundațiilor

Primarul Luigi Brugnaro a anunțat activarea sistemului având în vedere raportul primit de la hidrologi. Potrivit acestora, nivelul apei ar putea să crească până miercuri seară cu peste 1.4 metri. Meteorologii au anunțat ploi abundente și  noi furtuni pentru zilele de miercuri şi joi. De asemenea, autoritățile se așteaptă ca vineri să apară inundații.

Sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor MOSE, denumit după profetul Moise, a fost realizat pentru a proteja Veneția  în fața creşterii nivelului apei în urma furtunilor. Acesta este format din 78 de bariere pe care municipalitatea din Veneţia poate să le ridice în faţa a trei intrări în oraş. A edvenit operațional în 2020.

Proiectul, care valorează 1 miliard de dolari, a stârnit controverse. Construirea lui a fost amânată mai mulți ani din cauza birocraţiei, precum şi a intereselor politice şi economice.

Veneția s-a confruntat cu inundații masive și în luna august. Străzile orașului au fost inundate, fenomenul fiind cunoscut ca „acqua alta” și considerat extrem de rar pentru jumătatea lunii august. În mod obișnuit, orașul se așteaptă la maree înaltă doar primăvara și toamnă, însă schimbările climatice majore din această vară le-a adus „o surpriză” italienilor. Turiștii s-au plimbat și au dansat în apă, în piața San Marco și s-au bucurat de fenomen. Piața San Marco a trecut de la inundații de patru ori pe an în 1900 la peste 60 de ori pe an în prezent. De asemenea, cea mai joasă zonă a Veneției este chiar în fața catedralei din piața San Marco, care este la doar 64 cm deasupra nivelului mării, fiind și prima care se inundă de fiecare dată.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România, la turneul final al Billie Jean King Cup, după o „remontada” de senzație în fața Ucrainei

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...

A fost aprobat mecanismul prin care primăriile să poată acoperi cofinanțările

Unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) pot solicita, în cursul anului 2024, până cel târziu 30 septembrie, contractarea de împrumuturi de la Trezoreria Statului, în limita sumei...
Ultima oră
Pe aceeași temă