25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac cu șase morți în Belgia. O mașină a intrat în mulțime...

Atac cu șase morți în Belgia. O mașină a intrat în mulțime – VIDEO

Un atac cu șase morți și circa 40 de răniți s-a produs, duminică dimineață, în Belgia.

În jurul orei 5, un automobil a intrat într-o mulțime de oameni, în localitatea Strépy-Bracquegnies din sudul Belgiei, aproape de frontiera cu Franța.

Șase persoane au murit pe loc iar alte circa 40 de persoane au fost rănite, dintre care 12 sunt în stare gravă. Persoanele care au devenit victime se aflau în acel moment pe stradă întrucât participaseră la un carnaval, care este o manifestare tradițională în regiune. În momentul incidentului, în mulțime se aflau circa 150 – 200 de persoane.

Șoferul mașinii este suspectat că a intrat cu premeditare în mulțime, cu viteză foarte mare. El a încercat să fugă din mașină dar a fost capturat și acum este arestat. O a doua persoană, care se afla în mașină, alături de șofer, ar fi fost și ea arestată. Cei doi bărbați sunt în vârstă de 32, respectiv 34 de ani. Oficialii belgieni spun că n-au încă probe că aceștia ar fi teroriști.

În Belgia au fost comise o serie de atacuri, în ultimii ani. Într-unul dintre aceste incidente au fost atacați doi polițiști.

YouTube video

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă