1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeȘtirile zileiPeste jumătate de milion de lei, sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de siguranță...

Peste jumătate de milion de lei, sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de siguranță pandemice

5.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat 870 de acţiuni punctuale, ce au vizat, în special, verificări la obiectivele supuse restricţiilor şi zonele cu risc epidemiologic ridicat.

În acest context, au fost verificaţi 870 de operatori economici (restaurante, terase, fast food-uri, cluburi, baruri, pârtii de schi), precum şi persoane fizice.

În urma controalelor desfăşurate de angajaţii MAI au fost identificaţi 75 de operatori economici care nu au respectat măsurile stabilite în context COVID 19, 2.377 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie sanitară şi au fost întrerupte 5 petreceri private.

La aceste activităţi, au participat peste 4.000 de poliţişti, aproximativ 1.300 de jandarmi şi 74 de angajaţi ai structurilor pentru situaţii de urgenţă, sprijiniţi de poliţişti locali.

Ca urmare a abaterilor constatate în urma acestor controale, au fost aplicate, în total, peste 2.500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 550.000 de lei. Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de protecţie individuală, precum şi pentru nerespectarea de către agenţii economici a măsurilor stabilite în context COVID- 19.

Totodată, structurile competente ale Ministerului Afacerilor Interne au întocmit 6 dosare penale, în care sunt cercetate 6 persoane, dintre care 5 pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În municipiul Bucureşti şi zonele urbane unde s-au înregistrat aglomerări de persoane, pe principalele artere de circulaţie rutieră şi pe arterele de circulaţie către staţiunile montane/zone de atracţie turistică, pe cele 73 de pârtii de schi funcţionale şi în zonele din proximitatea acestora s-a acţionat cu efective mărite pentru fluidizarea circulaţiei rutiere în special în intersecţiile cunoscute pentru crearea de ambuteiaje sau cu circulaţie îngreunată, precum şi în vederea asigurării respectării regulilor şi restricţiilor stabilite pentru limitarea evoluţiei îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Astfel, în Municipiul Bucureşti, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat cu 943 de angajaţi pe un schimb, aproape dublu faţă de o zi curentă, fiind constituite filtre rutiere, dispozitive de fluidizare a circulaţiei, echipe de verificare şi control a operatorilor economici, în special din domeniul HORECA, precum şi echipe de verificare şi control în parcuri şi zone de agrement aglomerate.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2.

Facem apel la cetăţeni, la operatorii economici şi angajaţii acestora să respecte măsurile de protecţie sanitară şi să adopte o conduită socială responsabilă pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

EXEMPLE SEMNIFICATIVE:

1. În Municipiul Bucureşti, poliţiştii au fost sesizaţi prin cu privire la organizarea unei petreceri, la care participă mai multe persoane. În urma verificărilor, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, precum şi o sancţiune prevăzută de Legea 61/1991 organizatorului, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în valoare totală de 22.500 lei.

2. În judeţul Alba, Poliţia municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că la o sala de evenimente este organizată o petrecere privată. S-a constatat că, în sala de evenimente menţionată, are loc o petrecere, la care au fost identificate 22 de persoane. Faţă de organizatorul evenimentului s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 500 de lei, fiind sancţionate şi 5 persoane fizice şi legitimate alte 16 persoane faţă de care urmează a se lua măsura sancţionării conform Legii 55/2020.

3. În judeţul Ialomiţa, poliţiştii din cadrul Poliţei Oraşului Ţăndărei s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat organizat în curtea unui imobil, eveniment care a fost distribuit şi pe reţelele de socializare. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în curtea imobilului în cauză, se desfăşoară un eveniment privat în spaţiu deschis, la care au participat 9 membri ai familiei. Participanţii au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020, cu amendă contravenţională în cuantum de 6.000 lei.

4. În judeţul Timiş, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Timişoara au organizat o acţiune în proximitatea unei pensiuni, în urma unor informaţii referitoare la organizarea de petreceri private pe timp de noapte în interiorul acestei locaţii. Organizatorul evenimentului şi ceilalţi 14 participanţi la eveniment au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 13.750 lei, conform Legii 55/2020.

Cele mai citite

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...
Ultima oră
Pe aceeași temă