2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialEvenimentPeste 60 de studenți de la Academia de Poliție, la spital cu toxiinfecţie...

Peste 60 de studenți de la Academia de Poliție, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Academia de Poliție este subiectul unei anchete. Se pare că mai mulți studenți au fost transportați la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Mâncarea servită la prânz și cină ar fi principala cauza a stărilor de rău întâmpinate de peste 60 de viitori ofițeri.

Aseară, după ora 20:30, un număr considerabil de studenți au prezentat stări de rău, după ce au consumat prânzul și cina la cantina instituției. În încercarea de a face față situației, studenții au început să-și ceară reciproc antivomitive, iar personalul Academiei a fost alertat. Acesta a solicitat intervenția unui număr semnificativ de ambulanțe pentru a acorda asistență medicală, notează observatornews.ro.

63 de studenți au fost transportați la spital

Marea majoritate a acestor studenți, în total 63, au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare, conform protocoalelor în vigoare. În conformitate cu procedurile, spitalul a informat ulterior Direcția de Sănătate Publică, care la rândul său a notificat Direcția Medicală a Ministerului Afacerilor Interne, inițiind o anchetă epidemiologică.

Ministerul Afacerilor Interne a demarat, de asemenea, o anchetă pentru a examina modul în care au fost depozitate alimentele, procesul de preparare a mâncărurilor și condițiile în care acestea au fost servite. În ceea ce privește studenții afectați, aceștia se află într-o stare bună și sunt sub tratament, întorcându-se la Academia de Poliție.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ce a discutat Nicolae Ceaușescu cu Henry Kissinger în 1974 la București

Decesul recent la vârsta de 100 de ani a fostului mare diplomat și secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a readus în...

Haos pe piața RCA. Șoferii vor plăti de anul viitor polițe și cu 80% mai scumpe

Sunt aproape un milion de șoferi care au de dus povara falimentului Euroins, după ce asiguratorul a intrat în faliment în luna martie a...

Avocatul lui Cherecheș a susținut că fostul primar a refuzat extrădarea

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă