4 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSănătatePeste 50.000 de români cu infecții respiratorii acute, în ultima săptămână

Peste 50.000 de români cu infecții respiratorii acute, în ultima săptămână

Un număr de 53.397 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în perioada 24 – 30 aprilie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 11,6% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna precedentă.

„Variaţia în plus faţă de media calculată de 35.640 cazuri din aceleaşi săptămâni din 5 sezoane pre-pandemice (2015-2019) a fost de 49,8%. Numărul de cazuri înregistrat în aceeaşi săptămână a ultimului sezon epidemic (2019-2020) a fost de 20.265”, a precizat INSP.

În perioada 24 – 30 aprilie, au fost raportate 608 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 861 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (333) şi în judeţele Botoşani (38) şi Prahova (35), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 30.

Conform INSP, de la începutul sezonului au fost raportate 97 decese confirmate cu virus gripal, dintre care 59 cu virus gripal tip A H1 (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS şi o co-infecţie cu VRS), 13 cu virus gripal tip A H3 (din care două co-infecţii cu SARS-CoV-2), 23 cu virus gripal tip A, nesubtipat (din care 4 co-infecţii cu SARS-CoV-2), două 2 cu virus gripal tip B (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2).

Până la data de 30 aprilie, au fost vaccinate antigripal 1.486.229 de persoane din grupele la risc, cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Evreu împușcat în Israel. Reacția halucinantă a premierului Netanyahu

Premierul Benjamin Netanyahu a avut o reacție de-a dreptul halucinantă, la scurt timp după ce s-a aflat că un evreu a fost împușcat de...

Un castel-muzeu privat dedicat lui Dracula s-a deschis în Argeș

O familie cu tradiție în turism a construit cu fonduri proprii un muzeu dedicat lui Dracula. Muzeul se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni...

Primarul Cherecheș anunța că e prieten cu Ciolacu și Ciucă, doar cu patru luni înainte să fie condamnat la închisoare și să fie capturat...

Fostul primar de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care acum este arestat în Germania, anunța cu doar patru luni mai înainte că el este...
Ultima oră
Pe aceeași temă