23.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeEconomiePeste 200.000 de români vor primi vouchere pentru electrocasnice. Ce categorii sunt...

Peste 200.000 de români vor primi vouchere pentru electrocasnice. Ce categorii sunt vizate

Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, a declarat că, peste 200.000 de persoane vulnerabile vor primi vouchere pentru electrocasnice și locuințe.

Marcel Boloș a precizat că românii vulnerabili vor primi aceste vouchere în primul trimestru al anului 2023, imediat după finalizarea discuțiilor cu Comisia Europeană.

„Acum suntem în proces de finalizare, de fapt, a negocierii cu Comisia Europeană pentru Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială. Este tipul de voucher integrat, care are o componentă pentru condiţiile de locuire, în limita unei sume forfetare de 4.000 de lei, şi o componentă de rezilienţă socială, care are în vedere achiziţionarea de electrocasnice pentru persoanele vulnerabile, cele care sunt lipsite de venit sau care au în întreţinere familii cu mai mulţi copii. Avem bugetul care este alocat la nivelul Programului Operaţional de 600 de milioane de euro. O componentă din acest buget este destinată voucherelor sociale şi de locuire, aşa cum ele sunt prezentate în cadrul Programului Operaţional, sunt 2.200 de centre comunitare care sunt avute în vedere prin Programul Operaţional şi aşteptăm decizia finală”, a declarat Marcel Boloş marți, la Parlament, unde a fost audiat în Comisia de afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Maşină de spălat, maşină de gătit şi frigider

„Electrocasnicele sunt cu o anumită durată de viaţă, deci le dăm o singură dată, iar cel de locuire în funcţie de cum se prezintă starea locuinţei. Dar, deocamdată, condiţiile pe care le-am prezentat sunt la nivel de discuţii pe care le avem cu Comisia Europeană, urmând ca la momentul la care se adoptă decizia finală să prezentăm aceste detalii. (…) Sunt cele trei electrocasnice, în limita voucherului de 4.000 de lei, şi sunt gestionate de centrele comunitare care funcţionează, respectiv vor funcţiona pe lângă primării. Deci, vor fi de interes, fiind în discuţie peste 200.000 de beneficiari pe care îi avem în vedere şi, desigur, implementarea va începe de îndată ce formalităţile cu Comisia Europeană, Ghidul solicitantului şi toate cele necesare sunt finalizate. (…) Eu sper ca, începând cu semestrul I al anului 2023, deja acest apel de proiecte să fie lansat şi să se poată acorda aceste vouchere. Sunt mult aşteptate şi sunt în premieră pentru oamenii care se află în dificultate”, a precizat Boloş.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vremea – 1 octombrie – Se schimbă temperaturile din prima zi de Octombrie

Duminică, 1 octombrie 2023, vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Vremea în toată țara...

CULISELE PUTERII | Miron Mitrea: „PSD, chiar dacă e aliat cu PNL, la alegeri sunt în concurență, se bat pentru voturi”

Febra alegerilor se simte deja pe scena politică. Potrivit sondajelor, lupta se dă între trei partide: PSD, PNL și AUR. O ascensiune surprinzătoare...

Bomba momentului – Fiica lui Corneliu Vadim Tudor s-a înscris în AUR

Fiica cea mare a fostului lider PRM Corneliu Vadim Tudor, Lidia Vadim Tudor, a declarat sâmbătă, la o televiziune de știri, că s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies