21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoPersoană cu probleme fiscale, pregătită pentru CA al TVR

Persoană cu probleme fiscale, pregătită pentru CA al TVR

Sergiu Bogdan Zereș a fost ales membru supleant în Consiliul de Administrație (CA) al TVR, din partea PNL, cu toate că, potrivit datelor din Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI), are o datorie de peste 370.000 lei către bugetul de stat.

Conform datelor publicate în BPI nr. 5250 din data de 12.03.2018, lui Sergiu Bogdan Zereș i-a fost angajată răspunderea personală pentru neplata contribuțiilor la bugetul de stat, în calitatea de administrator al societății comerciale Propaganda Film SRL, până la recuperarea sumei de 374.020 lei de către ANAF Brașov.

“Prin cererea înregistrată la data de 14.12.2017 sub nr. 122/1371/2017/a1 la Tribunalul Specializat Mureş, lichidatorul judiciar Botoş Iacob Dorinel a solicitat obligarea pârâtului Zeres Segiu Bogdan la plata întregului pasiv în cuantum de 374.020 lei, conform tabelului definitiv de creanţe al debitoarei Societatea Propaganda Film SRL. În motivarea cererii s-a arătat că pârâtul Zeres Sergiu Bogdan este răspunzător pentru situaţia în care a ajuns societatea debitoare. A menţionat şi faptul că în patrimoniul societăţii apar scriptic la ultima situaţie financiară întocmită şi depusă la instituţiile abilitate mijloace fixe în sumă de 17.224 lei, stoc de marfă în valoare de 95.055 lei, creanţe de încasat în sumă de 119.443 lei şi lichidităţi financiare în sumă de 2.587 lei, arătând că aceste bunuri nu au fost identificate faptic şi sunt imputabile administratorului pentru lipsa acestora”, se arată în documentul citat.

De asemenea lichidatorul a arătat că Sergiu Bogdan Zereș avea obligaţia de a-i preda bunurile societăţii şi documentele contabile, menţionând că în cazul în care aceste bunuri erau identificate şi valorificate se puteau achita integral datoriile societăţii debitoare.

Sergiu Bogdan Zereș

Funcție importantă în stat, fără verificarea cazierului

Lichidatorul mai consideră că administratorul Sergiu Bogdan Zereș “se face vinovat pentru lipsa bunurilor din averea debitoarei şi a documentelor contabile”.

Întrebat dacă avea cunoștință despre situația celui desemnat de liberali membru supleant în CA al TVR, președintele Comisiei pentru cultură și media din Senat, Viorel Riceard Badea (PNL) ne-a spus:“Dacă dumnealui nu a prezentat aceste date, eu nu aveam de unde să le cunosc”.

“Din câte știu, la audierea în comisia de specialitate, nu trebuia să prezinte cazier fiscal. O să mă interesez însă de această situație”, ne-a mai declarat Badea.

Într-adevăr, legislația în vigoare nu prevede că un candidat pentru un post în consiliul de administrație al unei companii de stat trebuie să prezinte cazierul fiscal, înainte de votul din Parlament.

Totuși, în momentul în care ar urma să-și preia mandatul este obligat să prezinte cazierul fiscal pentru a fi în legalitate.

Până acum, Sergiu Bogdan Zereș nu a fost nevoit să-și prezinte cazierul fiscal, deoarece este doar membru supleant în CA.

Zereș ar urma să devină membru CA al TVR, doar în cazul în care unul dintre cei desemnați din partea PNL pe aceste posturi nu-și va mai putea exercita atribuțiile.

Din partea PNL, membrii în CA al TVR sunt Mihai Firică şi Radu Carp.

Potrivit surselor politice, pentru postul de membru supleant în CA al TVR din partea liberalilor, Sergiu Bogdan Zereș a fost susținut de europarlamentarul Rareș Bogdan și de președintele PNL Mureș, Ciprian Minodor Dobre

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă