12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentPercheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu materiale de construcții. Prejudiciu de...

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu materiale de construcții. Prejudiciu de aproape 4 mil. lei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat 13 percheziţii domiciliare în Capitală şi în judeţele Brăila şi Ilfov, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale de construcţii.

Conform unui comunicat al Parchetului, persoanele vizate de această anchetă au creat şi implementat, în perioada 2014 – 2017, un mecanism prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat prin evidenţierea în declaraţiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu au avut la bază operaţiuni reale, producând un prejudiciu de 3.816.506 lei.

Investigaţiile vizează 15 persoane fizice şi 16 firme cu sediile sociale situate în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu.

În cauză au fost identificate bunuri mobile şi imobile aparţinând suspecţilor, fiind instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor conturi bancare, precum şi asupra a două imobile cu o valoare totală de 1.108.800 lei, ambele situate în Bucureşti. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă