10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPentagon: O dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată...

Pentagon: O dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia

De la Pentagon s-a anunțat că o dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia deasupra Mării Negre.

Armata Statelor Unite a fost forțată să-și prăbușească drona de supraveghere MQ-9 Reaper din cauza daunelor cauzate când a fost lovită de un avion rusesc, a anunțat marți Pentagonul.

Pentagonul a spus că unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce ministerul rus al apărării a acuzat „manevra ascuțită” a dronei fără pilot pentru prăbușire și a spus că avioanele sale nu au intrat în contact cu aceasta.

O dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia, iar pagubele suferite nu au dat altă soluție

„ Din cauza pagubelor, am fost în situația de a trebui să ne prăbușim, în esență, în Marea Neagră”, a declarat generalul de brigadă Pat Ryder reporterilor, adăugând că drona era practic imposibil de manevrat după avarie.

„ Este clar că a fost o mișcare nesigură, neprofesionistă și cred că acțiunile vorbesc de la sine”, a spus Ryder, menționând că Rusia nu a recuperat drona prăbușită în acest moment.

O aeronavă rusească și o dronă americană s-au lovit deasupra Mării Negre

Un avion de vânătoare rusesc s-a ciocnit cu o dronă Reaper americană deasupra Mării Negre. Forțele americane au numit această situație ca fiind o interceptare „nesigură și neprofesionistă”, notează The Guardian.

Comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa, James Hecker susține că drona americană „desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă”.

Unul dintre avioanele de vânătoare rusești a lovit apoi elicea dronei „determinând forțele americane să fie nevoite să prăbușească MQ-9 în apele Mării Negre”.

„Azi dimineață la ora 8.03 (ora României), o aeronavă rusească a lovit elicea MQ-9, ceea ce a făcut ca forțele americane să fie nevoite să doboare MQ-9 în apele internaționale. De câteva ori înainte de coliziune, aeronavele SU-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața dronei într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională. Acest incident demonstrează o lipsă de comptențe, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa.

Președintele Joe Biden a fost informat marți dimineață despre incident de către consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, potrivit coordonatorului de comunicare al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă