9.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentPatru persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc

Patru persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 14.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au emis mandate de reținere, vizați fiind 4 inculpați. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu știință, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept.

“În prima cauză s-a reținut că, în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024 un  inculpat a deținut și  comercializat, în mod repetat (13 acte materiale), diverse cantități de  cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.

Totodată,   cu ocazia unor petreceri private, acesta a oferit cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori.

În cea de a doua cauză, din actele de urmărire penală a rezultat că inculpații au comercializat, în mod repetat droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe psihoactive din clasa catinonelor, către consumatori ( inclusiv minori)  de pe raza județului Bistrița Năsăud.

De asemenea, în sarcina a doi dintre aceștia s-a reținut că pe parcursul anului 2023, în calitate de organizatori ai unor petreceri private, și-au pus la dispoziție locuințele pentru consumul de droguri.

În urma celor 7 percheziții domiciliare efectuate pe raza județului Bistrița Năsăud au fost identificate și ridicate obiecte și plicuri cu urme de substanțe,  mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi a fost sesizat  judecătorul  de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud  cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Deficit bugetar mai mare în ianuarie 2024 față de 2023: 7,9 miliarde lei

Deficitul bugetului consolidat a fost de 0,45% din PIB în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu 0,25% din PIB în prima lună a...

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă