12.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Parlamentul, în noua componență, se reunește luni la prânz

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru luni, ora 12.00, noul Parlament al României format din 157 parlamentari de la PSD (110 deputați și 47 senatori), 134 parlamentari de la PNL (93 deputați și 41 senatori), 80 parlamentari de la USR-PLUS (55 deputați și 25 senatori), 47 parlamentari AUR (33 deputați și 14 senatori), 30 parlamentari UDMR (21 deputați și 9 senatori) și 18 parlamentari din partea minorităților naționale.

În prima ședință vor fi formate comisiile de validare a mandatelor și după ce acestea vor fi validate parlamentarii vor depune jurământul și vor fi formate comisiile de specialitate.

Este posibil ca la prima ședință a Parlamentului rezultat din alegerile parlamentare din 6 decembrie o parte dintre deputați și senatori să nu fie prezenți, fie din cauza infectării cu Covid-19, fie ca urmare a izolării în urma intrării în contact cu persoane infectate.

Președinții Camerei Deputaților și Senatului vor fi aleși după constituirea legală a celor două camere. La Camera Deputaților, coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte iar acesta va fi declarat ales dacă va strânge votul majorității deputaților prezenți.

Ultima oră
Pe aceeași temă