9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăInternaționalParlamentul finlandez aprobă o reformă a legilor privind avortul

Parlamentul finlandez aprobă o reformă a legilor privind avortul

Parlamentul finlandez a aprobat reformele care vor extinde legile stricte ale țării privind avortul. Conform legislației modificate, cetățenii vor avea nevoie doar de aprobarea unui singur medic înainte de a întrerupe o sarcină.

În conformitate cu legea actuală din Finlanda, care datează din 1970, femeile aveau nevoie de aprobarea a doi medici înainte de a face avort, scrie Euronews.

De asemenea, cetățenii finlandezi pot acum să solicite un avort medical până în a 12-a săptămână de sarcină, fără a fi nevoie să prezinte motive suplimentare.

Noile reforme au fost aprobate miercuri de 125 de deputați din toate partidele din Eduskunta (parlamentul finlandez), care are 200 de locuri, în timp ce 41 de parlamentari au votat împotriva proiectului de lege.

„Reforma legii privind avortul este o actualizare foarte necesară a unei legislații în mod clar depășite”, a declarat deputatul Saara-Sofia Siren, din partea Partidului conservator Coaliția Națională, pentru televiziunea publică finlandeză YLE.

Reforma se referă la dreptul fundamental al femeilor de a decide cu privire la ele însele, la corpul și viața lor, a adăugat ea.

Legea modificată va intra probabil în vigoare la începutul anului viitor. Votul din parlament a venit după ce o inițiativă cetățenească din 2020 pe această temă a primit peste 50.000 de semnături.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

PIAR și FSAB își exprimă îngrijorarea față de intervenția Guvernului în politica de preț RCA 

Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR) și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB), în calitate de parteneri sociali, își exprimă îngrijorarea pentru consecințele...

Olaf Scholz s-a ținut de cuvânt. Germania a livrat Ucrainei 18 tancuri Leopard 2

Germania a livrat Ucrainei tancuri grele de luptă Leopard, a anunţat luni cancelarul Olaf Scholz, informează AFP, citată de Agerpres. „Da, am livrat tancuri Leopard,...

O nouă companie aeriană românească începe zborurile

O nouă companie aeriană românească, AirConnect, începe zborurile regulate la data de 27 martie 2023. Cursele regulate vor fi atât interne, din București, către orașe...
Ultima oră
Pe aceeași temă