23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPapa Francisc l-a rugat pe Patriarhul Kirill al Rusiei să aducă pacea...

Papa Francisc l-a rugat pe Patriarhul Kirill al Rusiei să aducă pacea în Ucraina

Papa Francisc l-a felicitat pe Patriarhul Kirill al Rusiei cu ocazia sărbătorii Paștelui, dar l-a îndemnat să se implice pentru a aduce pacea în ”Ucraina sfâșiată de război”.

”În bunătatea Lui, Domnul ne-a jurat din nou să sărbătorim Paștele. În aceste zile, când simțim toată greutatea suferinței membrilor familiei noastre umane, zdrobiți de violență, război și numeroase manifestări de nedreptate, să ne minunăm din nou cu o inimă recunoscătoare că Domnul a luat asupra Sa tot răul și toată pâinea lumii noastre”, i-a scris Papa Francisc patriarhului Kiril.

Papa Francisc îl roagă pe Patriarhul Kirill al Rusiei să găsească pacea în Ucraina, dar cei doi lideri nu se vor mai întâlni în iunie

”Fie ca Duhul Sfânt să ne transforme inimile și să ne facă adevărați făuritori de pace, în special pentru Ucraina sfâșiată de război, pentru ca, cât mai curând posibil, marea trecere a Paștelui de la moarte la viață nouă în Hristos să devină o realitate pentru poporul ucrainean, care tânjește după un nou zori care vor pune capăt întunericul războiului”, a scris Papa Francisc, potrivit newsweek.ro.

Cei doi lideri spirituali trebuiau să se întâlnească în iunie, la Ierusalim, dar Vaticanul anulat întîlnirea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă