24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSocialPapa Francisc, adresare catolicilor homosexuali: „Biserica nu vă respinge”

Papa Francisc, adresare catolicilor homosexuali: „Biserica nu vă respinge”

Papa Francisc le transmite catolicilor homosexuali: „Biserica nu vă respinge”. O Biserică „selectivă” ar fi mai degrabă „o sectă”, afirmă Suveranul Pontif.

Papa Francisc le transmite catolicilor homosexuali: „Biserica nu vă respinge”. O Biserică „selectivă” ar fi mai degrabă „o sectă”, afirmă Suveranul Pontif. Nu este prima dată când Suveranul Pontif face astfel de declarații prin care susține comunitatea LGBT.

„Aş vrea ca ei să o considere nu ca fiind o respingere din partea Bisericii, ci mai degrabă din partea unor oameni ai Bisericii”, a explicat Papa Francisc, conform alephnews.ro.

Papa Francisc spune, adresându-se catolicilor homosexuali, că Biserica este mamă și-și cheamă toți copiii laolaltă

„Biserica este mamă şi îşi cheamă toţi copiii laolaltă. Să luăm, de exemplu, parabola invitaţilor la ospăţ: „cei drepţi, cei păcătoşi, cei bogaţi şi cei săraci,.O Biserică „selectivă” nu este Sfânta Maică Biserică, ci mai degrabă o „sectă„, a fost mesajul Papei, conform ANSA.

Papa Francisc nu este la prima declarație prin care îi disculpă pe homosexuali. În trecut suveranul Pontif declara că toți sunt copiii Domnului și au dreptul la căsătorie. „Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, explica Papa Francisc.

Papa Francisc este cunoscut pentru ideile sale revoluționare care, nu de puține ori, au stârnit admirație dar și stupoare mai ales printre credincioșii conservatori. Iată că Suveranul Pontf nu se dezice și oferă un nou prilej de bârfă gurilor rele: el a transmis un mesaj familiilor care au copii homosexuali și le-a sugerat să-i sprijine pe aceștia, să nu-i condamne și să-i iubească necondiționat. 

Are idei revoluționare, libertine, este un Papă modern, mult mai modern și deschis la minte decât ar vrea unii. Și nu de puține ori a făcut afirmații sau a pledat pentru cauze considerate de unii controversate. 

Francisc nu se supune mereu regulilor stricte de la Vatican. De multe ori el a evadat din palat și a fost surprins hoinărind pe străzi. Ultima oară a fost văzut anul trecut, ieșind dintr-un magazin de muzică din Roma. Înaltul Pontif îl vizitase atunci chiar pe proprietarul magazinului care a rămas fără cuvinte după vizita neașteptată a Papei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă