4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomePoliticăPapa Francisc a fost implicat într-un schimb de prizonieri în Ucraina

Papa Francisc a fost implicat într-un schimb de prizonieri în Ucraina

Papa Francisc a declarat că a fost implicat în organizarea unui schimb de prizonieri în Ucraina, deşi nu este clar rolul jucat de suveranul pontif, relatează joi dpa.

El a menţionat acest lucru în timpul unei întâlniri private cu iezuiţii săptămâna trecută în Kazahstan, potrivit revistei La Civilta Cattolica, o publicaţie iezuită.

Papa Francisc a afirmat că primeşte în mod constant vizite din partea cetăţenilor şi a oficialilor ucraineni care îi vorbesc despre război.

Unul dintre aceştia era un ofiţer al armatei ucrainene implicat în schimburile de prizonieri şi care i-a adus papei Francisc o listă cu peste 300 de prizonieri de război. Suveranul pontif a afirmat că ofiţerul i-a cerut “să facă ceva pentru a face posibil un schimb (de prizonieri). Papa l-a sunat imediat pe ambasadorul rus pentru a-l întreba dacă se poate face ceva, dacă s-ar putea grăbi un schimb de prizonieri”, potrivit agerpres.ro.

Papa Francisc a înlesnit un schimb de prizonieri în Ucraina, ultimul dintre acestea fiind realizat cu 300 de prizonieri săptămână trecută

Forţele ucrainene şi cele ruse au făcut schimb de aproximativ 300 de prizonieri de război săptămâna trecută după alte schimburi care au avut loc de la începutul conflictului.

Întâlnirea privată a papei Francisc cu iezuiţii a avut loc pe 15 septembrie în Kazahstan, după ce suveranul pontif a participat la un congres interreligios organizat în această ţară.

El şi-a reiterat cu această ocazie punctul de vedere potrivit căruia conflictul izbucnit în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei este un “al treilea război mondial”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă