8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătatePacienții cu afecțiuni cronice în pericol. O asociație cere să se revină...

Pacienții cu afecțiuni cronice în pericol. O asociație cere să se revină asupra deciziei de a închide spitalele

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) solicită autorităților să retragă decizia de închidere a spitalelor pentru pacienții cronici.

Aceștia sunt revoltați din cauza modului în care autoritățile au decis să blocheze internarea pacienților cronici: „Chiar dacă ei poate nu sunt o urgență majoră, vor deveni cât de curând dacă nu au acces la îngrijiri medicale și monitorizare”.

„Reamintim autorităților că 88% dintre pacienții tratați cu cancer au decedat în 2020, potrivit unor date și declarații oficiale și 25% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au mers deloc la medic, potrivit unui studiu COPAC”, susțin aceștia.

„Mi se pare o lipsă de responsabilitate din partea autorităților să închidem din nou spitalele pentru pacienții cronici. Pandemia nu va pleca așa ușor, iar pacienții cronici vor plăti, unii chiar cu viața. În plus și statul va plăti de 2-3 ori mai mult pentru a le trata ulterior complicațiile. La aproape doi ani de la începerea pandemiei, noi găsim aceeași soluție ca la început să închidem spitalele, în condițiile în care acum este demonstrat ce decizie nocivă a fost”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

COPAC solicită autorităților să revină asupra deciziei, să găsească alte soluții pentru bolnavii de COVID și să nu pună în pericol viața pacienților cronici.

Operațiile și tratamentele care nu sunt urgente vor fi suspendate pentru 30 de zile în spitalele publice , a informat luni secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogranate”, a transmis Raed Arafat.

Cele mai citite

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari

Este cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România, în zona Carpaților Orientali. Un avertisment în acest sens a transmis, luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM)....

Cele mai importante beneficii ale șemineelor electrice

Unul dintre cele mai bune elemente pe care le puteți avea în casa sau în biroul dvs. este un șemineu, care poate îmbunătăți stilul...
Ultima oră
Pe aceeași temă