7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban, fost premier, spune pe Ciucă n-o să-l mai bage nimeni în...

Orban, fost premier, spune pe Ciucă n-o să-l mai bage nimeni în seamă, când nu va mai fi premier

Ludovic Orban, fost premier, face o estimare despre viitorul actualului premier, Nicolae Ciucă.

“Ciucă va avea soarta lui Cîțu. După rocadă, nu îl va mai băga nimeni în seamă”, prevestește Orban, referindu-se la rocada de premieri dintre PNL și PSD. Ludovic Orban a făcut această estimare într-un mesaj postat pe Facebook, la data de 19 noiembrie 2022. Cedarea funcției de premier, de la PNL către PSD, ar urma să aibă loc în anul 2023. La acel moment, premier va deveni, probabil, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Reacțiile internauților la această postare a lui Ludovic Orban sunt diverse. Unii îi dau dreptate lui Orban și îl laudă. Alții, dimpotrivă, îl critică sau îl ironizează.

“Nu domnule Ludovic Orban ar fi trebuit să scrieți in felul următor: Ciucă va avea soarta mea și a lui Cățu !”, este una dintre aceste replici.

Acum un an, în noiembrie 2021, Ludovic Orban îl critica tot pe Nicolae Ciucă, în perioada în care Ciucă a avut un prim mandat, scurt, de șef al Guvernului. La acel moment, Ciucă și-a depus mandatul de premier, în momentul în care n-a putut forma Guvernul.

Orban a fost premier și președinte PNL, Ciucă este acum premier și președinte PNL

Ca politicieni, Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă au elemente comune. Primii doi au fost exercitat simultan funcția de președinte PNL și de premier. La rândul lui, Ciucă este, în prezent, președinte PNL și premier. Este evident că, din acest motiv, între acești trei politicieni există rivalități.

Premierul Ciucă a fost ales președinte PNL la Congresul Extraordinar al partidului, din aprilie 2022. Ciucă a fost singurul candidat la funcția supremă în partid. Funcția devenise vacantă după ce, la 2 aprilie 2022, Florin Cîțu a demisionat din postul de președinte PNL. Înaintea lui Florin Cîțu, președintele PNL a fost Ludovic Orban.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă