24.7 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăOrban ar reface coaliția de guvernare în 48 de ore

Orban ar reface coaliția de guvernare în 48 de ore

Singura soluţie pentru depăşirea crizei politice şi guvernamentale pe care o traversează România este refacerea coaliţiei de guvernare formate după alegerile parlamentare, transmite preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El crede că un Guvern minoritar nu poate face cu adevărat reformă şi nu-şi poate duce la îndeplinire programul, subliniind că pentru aceste lucruri este nevoie de o majoritate parlamentară, iar fără USR PLUS nu există o majoritate parlamentară „decentă”.

„Problema esenţială este că avem o criză guvernamentală şi o criză politică. Niciuna din aceste mari probleme nu poate fi rezolvată fără să existe un Guvern stabil, un Guvern care să beneficieze de majoritate în Parlament, o majoritate clară, transparentă şi o majoritate care să fie formată din partide onorabile, care într-adevăr să aibă capacitatea să implementeze un program de guvernare care să răspundă la toate aceste provocări şi mai ales să facă marile reforme. Din punctul meu de vedere nu există decât o singură soluţie pentru PNL şi anume refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile parlamentare. Asta e soluţia, din moment ce USR PLUS a pus condiţia foarte clară. Cu cât se soluţionează mai repede această criză, cu atât este mai bine pentru România”, a afirmat Orban miercuri, la B1 TV.

Liderul PNL a menţionat că, dacă va fi reales în funcţia de preşedinte al partidului în urma Congresului PNL de pe 25 septembrie, ar reface coaliţia în maximum 48 de ore.

Orban a mai spus că, în condiţiile în care Florin Cîţu râmâne la putere, o face „din mila PSD” şi pe baza sprijinului netransparent al acestui partid.

El a afirmat, totodată, că cea mai mare catastrofă pentru România ar fi o eventuală refacere a USL, susţinând că personal exclude orice colaborarea cu PSD, despre care crede că „a avut ca agendă ascunsă să ţină România în sărăcie”.

Cât despre o răcire a relaţiilor dintre el şi Klaus Iohannis, Ludovic Orban a sublinat că este „în comunicare” cu preşedintele României, apreciind că relaţia sa cu şeful statului nu s-a deteriorat.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Papa Francisc: „Am nevoie de un shot de tequila pentru durerea mea de la genunchi”

Medicii săi probabil nu sunt de acord, dar Papa Francisc crede că o doză de tequila l-ar ajuta cu durerea de la genuchi. În timp...

Școlile din România sunt prea întunecoase. Scade calitatea cursurilor, elevii își forțează ochii

Școlile din România sunt prea întunecoase, avertizează Asociația Română pentru Iluminat (ARI). Această informație a fost transmisă, luni seară, într-o conferință de specialitate, de...
00:00:57

Criza apei, o problemă ce se adaugă la lupta împotriva caniculei din India

Criza acută a apei, în anumite părți din India, i-a făcut pe oameni s-o caute marți (17 mai), în timpul caniculei istovitoare ce a...
Ultima oră
Pe aceeași temă