15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban ar reface coaliția de guvernare în 48 de ore

Orban ar reface coaliția de guvernare în 48 de ore

Singura soluţie pentru depăşirea crizei politice şi guvernamentale pe care o traversează România este refacerea coaliţiei de guvernare formate după alegerile parlamentare, transmite preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El crede că un Guvern minoritar nu poate face cu adevărat reformă şi nu-şi poate duce la îndeplinire programul, subliniind că pentru aceste lucruri este nevoie de o majoritate parlamentară, iar fără USR PLUS nu există o majoritate parlamentară “decentă”.

“Problema esenţială este că avem o criză guvernamentală şi o criză politică. Niciuna din aceste mari probleme nu poate fi rezolvată fără să existe un Guvern stabil, un Guvern care să beneficieze de majoritate în Parlament, o majoritate clară, transparentă şi o majoritate care să fie formată din partide onorabile, care într-adevăr să aibă capacitatea să implementeze un program de guvernare care să răspundă la toate aceste provocări şi mai ales să facă marile reforme. Din punctul meu de vedere nu există decât o singură soluţie pentru PNL şi anume refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile parlamentare. Asta e soluţia, din moment ce USR PLUS a pus condiţia foarte clară. Cu cât se soluţionează mai repede această criză, cu atât este mai bine pentru România”, a afirmat Orban miercuri, la B1 TV.

Liderul PNL a menţionat că, dacă va fi reales în funcţia de preşedinte al partidului în urma Congresului PNL de pe 25 septembrie, ar reface coaliţia în maximum 48 de ore.

Orban a mai spus că, în condiţiile în care Florin Cîţu râmâne la putere, o face “din mila PSD” şi pe baza sprijinului netransparent al acestui partid.

El a afirmat, totodată, că cea mai mare catastrofă pentru România ar fi o eventuală refacere a USL, susţinând că personal exclude orice colaborarea cu PSD, despre care crede că “a avut ca agendă ascunsă să ţină România în sărăcie”.

Cât despre o răcire a relaţiilor dintre el şi Klaus Iohannis, Ludovic Orban a sublinat că este “în comunicare” cu preşedintele României, apreciind că relaţia sa cu şeful statului nu s-a deteriorat.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă