5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSocialEvenimentOra de iarnă 2022. Când se dă ceasul înapoi

Ora de iarnă 2022. Când se dă ceasul înapoi

Nu mai avem mult și trebuie să trecem la ora de iarnă. Ceasurile se vor da înapoi, astfel că, ora 4 va deveni ora 3, deci, vom putea dormi cu o oră mai mult. Cu siguranță ne va afecta această schimbare și ne va da ritmul peste cap o perioadă. Cert este că Uniunea Europeană dorește să renunțe la acest obicei, dar nu a fost luată o decizie în acest sens, încă.

În ultimul weekend din luna octombrie, România va trece la ora de iarnă 2022. Mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 octombrie, ora 4:00 va deveni ora 3:00, astfel că am putea dormi mai mult cu o oră.

În ultima duminică din martie 2023 vom reveni la ora de vară, mai exact pe 26 martie. De altfel, 2023 s-ar putea să fie ultimul an în care vom avea parte de această trecere de la ora de iarnă la ora de vară. Potrivit mai multor discuții la nivelul Uniunii Europene, se pare că s-ar putea renunța la acest obicei.

Acest mecanism este folosit de Românie încă din 1932.

Astfel, pe 30 octombrie 2022 se va încheia orarul de vară ce a început în ultima duminică din martie, diferenţa faţă de timpul universal (GMT) fiind din nou de două ore.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...
Ultima oră
Pe aceeași temă