18.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăInternaționalOMS spune că autoritățile din China ascund amploarea valului COVID din țară

OMS spune că autoritățile din China ascund amploarea valului COVID din țară

Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS) a avertizat că autoritățile din China nu prezintă suficient de bine impactul valului COVID în ţară, cele mai mari probleme fiind legate de raportarea deceselor.

Eliminarea celor mai multe restricţii luna trecută a dus la o creştere a numărului de cazuri de infectare COVID. Totuşi, China a încetat să mai publice datele zilnice privind cazurile şi a anunţat doar 22 de decese cauzate de COVID din decembrie, transmite Știri.md.

„Credem că această definiţie [a unui deces Covid] este prea îngustă”, a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, potrivit Reuters.

OMS spune că autoritățile din China nu dau exact amploarea valului COVID, fiind numărate doar decesele celor cu boli respiratorii

Ryan a mai spus că cifrele Chinei „subevaluează adevăratul impact al bolii în ceea ce priveşte internările în spitale, în ceea ce priveşte internările la terapie intensivă şi, în special, în ceea ce priveşte decesele”.

Luna trecută, China a schimbat criteriile privind declararea unui deces COVID, ceea ce înseamnă că sunt număraţi doar cei care mor de boli respiratorii. Acest lucru contravine îndrumărilor OMS, care încurajează ţările să contabilizeze numărul de decese în exces, comparaţia făcându-se cu perioadele fără pandemie.

Compania britanică Airfinity estimează că în fiecare zi în China sunt peste două milioane de cazuri COVID şi 14.700 de decese.

Străzi pustii în orașele din China, în timp ce se anunță un nou val de COVID

A bătut vântul pe străzile din China astăzi, deoarece oamenii au rămas în casă pentru a se proteja de o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 care a afectat centrele urbane de la nord la sud, scrie Reuters.

Potrivit epidemiologului șef al țării, Wu Zunyou, China se află în primul din cele trei valuri de cazuri de COVID-19 așteptate în această iarnă. Alte valuri vor veni pe măsură ce oamenii vor urma tradiția de a se întoarce în masă în zonele lor de origine pentru sărbătoarea Anului Nou, a spus el.

China nu a mai raportat niciun deces COVID din 7 decembrie, când a pus capăt brusc celor mai multe restricții esențiale pentru o politică de toleranță zero-COVID în urma unor proteste publice fără precedent. Strategia fusese susținută de președintele Xi Jinping.

Ca parte a relaxării restricțiilor zero-COVID, testarea în masă a luat sfârșit, punând la îndoială faptul că numărul oficial de cazuri poate surprinde întreaga amploare a epidemiei. China a raportat aproximativ 2.097 de noi infecții simptomatice cu COVID la 17 decembrie.

În Beijing, răspândirea variantei Omicron, foarte contagioasă, a afectat deja serviciile de catering și de livrare a coletelor. Casele funerare și crematoriile din întregul oraș de 22 de milioane de locuitori se luptă, de asemenea, să țină pasul cu cererea, pe fondul lipsei de personal, în timp ce muncitorii și șoferii își dau demisia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prețul grâului și al porumbului a crescut după distrugerea barajului din Ucraina

Prețul grâului și al porumbului a crescut marți dimineață, după ce distrugerea barajului din Ucraina a stârnit îngrijorare cu privire la aprovizionarea cu alimente...

O nouă invenție a Ligiei Deca: Directorii cer o zi fără grevă. DOCUMENT

Informații provenite de la surse din unități de învățământ din țară indică directori de școli care le solicită profesorilor să ia o pauză de...

Cum să descifrezi codul pariurilor: Strategii pentru a învinge casele de pariuri

Pătrundem în lumea pariurilor sportive și explorăm strategii eficiente care să vă ajute să spargeți codul pariurilor și să învingeți chiar și cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă