11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalOlaf Scholz spune despre Putin că este slăbit după rebeliunea Wagner

Olaf Scholz spune despre Putin că este slăbit după rebeliunea Wagner

Olaf Scholz crede că Putin a ieșit slăbit după rebeliunea Wagner din weekend, văzându-se clar că structurile autocratice au fisuri în ele.

„ Cred că este slăbit, deoarece acest lucru arată că structurile autocratice de putere au fisuri în ele şi că nu este atât de ferm în şa cum afirmă mereu“, a declarat Scholz într-un interviu de o oră pentru postul german de televiziune ARD, citat de Reuters.

Întrebat despre impactul rebeliunii eşuate asupra războiului din Ucraina, cancelarul german a declarat că o condiţie prealabilă pentru succesul negocierilor de pace este ca Rusia să accepte că trebuie să îşi retragă trupele din ţară.

“Dacă acest lucru a devenit mai uşor sau mai greu prin aceste evenimente nu este cu adevărat clar“, a spus Olaf Scholz, potrivit newsflash.ro.

Olaf Scholz spune despre Putin că a ieșit slăbit din rebeliunea Wagner, dar că scopul rămâne ajutarea Ucrainei

Scholz a declarat că nu vrea să speculeze cu privire la cât de mult timp este posibil ca Putin să rămână la putere, afirmând că scopul Occidentului în susţinerea Ucrainei este de a o ajuta să se apere, nu de a determina o schimbare de regim.

Întrebat dacă sâmbătă a sperat la un moment dat că insurecţia trupelor de mercenari Wagner reprezintă sfârşitul domniei lui Putin, el a spus că nu ar fi avut sens, deoarece nu era clar dacă ceea ce va veni după el va fi mai bun.

“Trupele Wagner sunt o unitate militară care acţionează foarte agresiv peste tot în lume şi, foarte concret, şi în războiul Rusiei împotriva Ucrainei“.

Putin după revolta Wagner: Trupele „au prevenit războiul civil” 

Putin s-a adresat marți, după revolta mercenarilor Wagner, în fața a mii dintre trupele de securitate și armată despre care a afirmat că au prevenit războiul civil, potrivit Reuters.

Președintele Vladimir Putin i-a lăudat pe membrii forțelor militare și de securitate ale Rusiei în cadrul unei ceremonii de marți, în timp ce a încercat să-și reafirme autoritatea în urma revoltei eșuate a mercenarilor conduși de șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit Reuters.

Adresându-se celor 2.500 de trupe, aparținând personalului de securitate, reuniți la Kremlin, el a spus că revolta ar fi dus la un război civil, fără acțiunile lor.

Putin spune că revolta Wagner ar fi degenerat și că trupele de securitate au împiedicat acest lucru, fiind onorați și piloții morți în atac

Putin a cerut, de asemenea, un minut de reculegere pentru a onora piloții militari ruși uciși în revoltă. Luptătorii au doborât mai multe avioane în timpul marșului spre Moscova, deși nu s-au confruntat cu rezistență la sol.

Putin a vorbit alături de ministrul Apărării, Serghei Şoigu. Una dintre cererile revoltaților a fost ca Shoigu să fie concediat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avocatul Alexandru Mușătoiu – Locul 1 în ranking-urile juridice din vestul țării

Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu din Timișoara obține în 2023 Locul 1 în clasamentele Șoimii Legii și distincția Gold pentru județul Timiș, după ce a...

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă