13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalOlaf Scholz a aflat ce-l sperie cel mai tare pe Vladimir Putin

Olaf Scholz a aflat ce-l sperie cel mai tare pe Vladimir Putin

Olaf Scholz spune că ceea ce-l sperie ce-l mai tare pe Vladimir Putin este perspectiva unei societăți democratice ce ar putea transforma Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia democrației” care se răspândește în țara sa, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Potrivit acestuia, Putin încearcă să divizeze Europa și să revină la o lume dominată de sfere de influență, relatează Reuters.

Scholz a fost întrebat într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, publicat luni pe site-ul guvernului, dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană.

Olaf Scholz spune că ceea ce-l sperie pe Vladimir Putin este că în apropierea Rusiei sunt o mulțime de state și comunități democratice

„ Președintele rus trebuie să accepte faptul că în vecinătatea sa există o comunitate de democrații bazate pe lege care se apropie tot mai mult. El (Putin – n.red.) se teme în mod clar de scânteia democrației care se răspândește în țara sa”, a spus Scholz, potrivit spotmedia.ro.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susține.

„Putin dorește o Europă divizată și o revenire la o politică a sferelor de influență. El nu va reuși acest lucru”, a spus Scholz.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă