15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăOdobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya – ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului Mării Negre pe agendele NATO şi UE.

Tema centrală a ediţiei din acest an este “Promovarea diplomaţiei în vremuri marcate de turbulenţe”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul Odobescu va fi vorbitor principal în cadrul panelului “Marea Neagră: o nouă versiune 2.0 de responsabilitate regională?”, alături de ministrul adjunct de Externe al Turciei, Mehmet Kemal Bozay, de ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Ucraina, Mikola Tociţki, de prim-adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Georgiei, Lasha Drsalia, şi de secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, Lazăr Comănescu.

În cadrul dezbaterilor, Odobescu va evidenţia importanţa consolidării cooperării regionale între statele riverane Mării Negre, care împărtăşesc valori şi obiective comune, pentru consolidarea securităţii şi stabilităţii, precum şi a dezvoltării economice şi conectivităţii în regiune.

În contextul participării la forum, Luminiţa Odobescu va avea întrevederi bilaterale cu omologi şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale, prilej cu care va avea schimburi de opinii privind securitatea regională şi internaţională şi va trece în revistă oportunităţile pentru consolidarea cooperării în plan bilateral şi regional.

Forumul Diplomatic din Antalya va reuni şefi de state şi de guverne, miniştri, diplomaţi, oameni de afaceri, cadre universitare, reprezentanţi ai unor centre de analiză şi ai mediului think-tank. Printre subiectele de discuţie se numără conflictele actuale, securitatea regională şi globală, schimbări care au loc la nivel geopolitic, tehnologiile disruptive şi schimbările climatice.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă