9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiO vreme extremă de primăvară lovește SUA

O vreme extremă de primăvară lovește SUA

O explozie de vreme extremă de primăvară a cuprins o mare parte din Statele Unite(SUA) vineri (31 martie), amenințând cu furtuni și tornade partea mediană a națiunii, de la Texas la Marile Lacuri, potrivit Reuters.

Un martor ocular a surprins două tornade lovind localitatea Keota, Iowa, în timp ce un front de furtună uriaș se deplasează la est de SUA vineri (31 martie).

Alte imagini au arătat camioane răsturnate și resturi împrăștiate pe tot drumul sâmbătă (1 aprilie) pe fondul unui trafic lent în direcția opusă, în urma furtunilor puternice din Whiteland, Indiana.

O explozie de vreme extremă de primăvară a lovit SUA, speriind locuitorii din zonă ce au fost martori la o „ pâlnie masivă”

Mai multe videoclipuri  au arătat „o pâlnie masivă” de tornadă învolburată vineri prin câmpurile din comitatul Wapello, statul Iowa.

Katie Feeney urmărea tornada și a avut noroc când a urcat un deal și a văzut-o traversând drumul chiar în fața mașinii ei.

VIDEO: Mississippi – Zeci de morți în urma unei tornade

O tornadă devastatoare a lovit statul Mississippi, determinându-l pe guvernatorul Tate Reeves să emită starea de urgență.

Mai multe persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite, după ce furtuni puternice care au generat cel puțin o tornadă violentă au traversat Mississippi vineri seara târziu, potrivit agenției de gestionare a situațiilor de urgență a statului, sâmbătă.

A lăsat sute de persoane fără adăpost.

Grămezi de metal xpot fi văzute în orașul Rolling Fork din vestul statului Mississippi, care a fost cel mai grav afectat.

Sâmbătă, guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves, a decretat stare de urgență în zonele afectate.

Pe Twitter, Reeves a declarat: „Amploarea pagubelor și a pierderilor este evidentă. Case, afaceri… comunități întregi”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Meci nebun pe Mestalla! Real Madrid a remizat cu Valencia, după ce arbitrul a fluierat finalul înainte ca Bellingham să înscrie

Real Madrid a remizat în deplasare, scor 2-2, cu Valencia, la capătul unui meci tensionat, în care englezul Jude Bellingham a fost eliminat în...

Ministrul Predoiu, despre Platforma Națională “Fii pregătit”: Populația devine partener al instituțiilor care acționează pentru salvare – IGSU, DSU, Poliție, Jandarmerie

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, consideră că, prin învățarea modului de acțiune în cazul unor calamități, populația devine partener al instituțiilor care acționează pentru...

Mesajul Ligiei Deca, înaintea simulării examenului de Bacalaureat. Ce le-a transmis Ministrul Educației elevilor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis, duminică, un mesaj înaintea simulării examenului de Bacalaureat, care va începe luni. Deca le-a urat elevilor succes şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă