17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăȘtirile zileiO navă hotelieră de lux pentru Cupa Mondială acostează în Qatar

O navă hotelieră de lux pentru Cupa Mondială acostează în Qatar

O navă de croazieră de lux care va fi un hotel plutitor pentru fanii ce vor ajunge la Cupa Mondială a sosit la Doha joi (10 noiembrie).


MSC Europa, una dintre cele mai mari nave de croazieră din lume, poate transporta peste 6.700 de pasageri pe cele 22 de punți, potrivit Reuters.


Prețurile cabinei variază de la 347 USD pe noapte până la 85.000 USD pentru un cuplu care rămâne la bord pe tot parcursul turneului.

Această navă de lux de la Cupa Mondială vine alături de celelalte inovații pe car ele aduce turneul final.

Cupa Mondială 2022 din Qatar: Vor exista 15.000 de camere cu tehnologie de recunoaștere facială

Jucătorii de fotbal nu sunt singurii care vor fi urmăriți la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar. Vor fi urmăriți, de asemenea, și participanții.

Întregul eveniment va fi monitorizat de 15.000 de camere de luat vederi echipate cu tehnologie de recunoaștere facială, a declarat în august, pentru AFP Niyas Abdulrahiman, directorul de tehnologie al evenimentului.

Supravegherea face parte din eforturile Qatarului de a asigura securitatea, deoarece nu vor să aibă parte de teroriști sau huligani în timpul turneului, care se așteaptă să atragă peste 1 milion de vizitatori, potrivit AFP.

Din 2010, când Qatar a câștigat drepturile de organizare a Cupei Mondiale FIFA, țara a cheltuit peste 300 de miliarde de dolari pentru a dezvolta infrastructura, construind inclusiv șapte stadioane noi, pentru a găzdui afluxul de oameni, potrivit estimărilor Bloomberg.

Rețeaua de supraveghere va fi gestionată de centrul de comandă și control Aspire, centrul tehnic care supervizează operațiunile pentru cele opt stadioane unde vor avea loc meciurile, a declarat Abdulrahiman pentru AFP.

Mai mulți tehnicieni de securitate se vor afla în spatele unor monitoare într-o încăpere care seamănă cu un centru de control al unei misiuni NASA.

„Practic, putem deschide o ușă sau toate ușile unui stadion chiar de acolo”, a spus Abdulrahiman.

Centrul de control va monitoriza pe toate trenurile și autobuzele de metrou din apropiere, a adăugat el. Experții de la Universitatea din Qatar au dezvoltat, de asemenea, drone care pot furniza estimări ale numărului de persoane de pe străzi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Prognoza meteo pe regiuni, valabilă pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 iunie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în intervalul 20 mai - 2...

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...
Ultima oră
Pe aceeași temă