9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentO mamă a fost externată cu un alt copil

O mamă a fost externată cu un alt copil

O anchetă internă va fi demarată la nivelul Secției de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, după ce o mamă a fost externată cu un alt copil decât cel pe care l-a născut. Situația a fost remediată prompt, la sesizarea mamei copilului externat din greșeală.

Directorul medical al SJU Ploiești, Andrei Ilinca, a declarat luni, pentru Agerpres, că în acest caz a fost vorba despre două fetițe născute în aceeași zi, care au același nume și prenume. Este o situație nefericită, dar care a fost corectată imediat, iar autoritățile spitalului vor investiga cum s-a putut produce această confuzie și vor lua măsurile necesare pentru evitarea unor astfel de incidente în viitor.

“Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă”, a precizat Ilinca.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă